Endocrinologie

Voor ongeveer alles wat te maken heeft met hormonen, is er het specialisme Endocrinologie. De endocrinoloog onderzoekt bijvoorbeeld of uw schildklier, hypofyse of stofwisseling wel werkt zoals het moet. Samen met u wordt de behandeling besproken.

Op de polikliniek Endocrinologie bekijken we of er iets aan de hand is met een endocriene klier. De schildklier bijvoorbeeld. Endocriene klieren geven hormonen af in uw bloed. Zo regelen ze in uw lichaam de werking van een ander orgaan. De endocrinoloog onderzoekt en behandelt onder andere schildklierziekten en suikerziekte (diabetes mellitus). Maar ook ziekten aan de hypofyse, alvleesklier, bijnier of mannelijke geslachtsorganen. Daarnaast is endocrinologie ook betrokken bij botziekten, zoals osteoporose of andere stofwisselingsziekten. We werken daarbij samen met andere specialismen op de Fractuurpreventie- en osteoporosepoli.

Endocrinologie is onderdeel van Interne geneeskunde. We doen zoveel mogelijk onderzoeken en behandelingen op onze polikliniek. Soms is een korte opname op de verpleegafdeling nodig, bijvoorbeeld bij hormoonfunctietesten.

Behandelingen en onderzoek

Tijdens je eerste afspraak bespreken we je klachten. Samen met jou bekijken we welke onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Als dat mogelijk is, doen we al onderzoek tijdens je eerste afspraak.

Contact

De polikliniek Endocrinologie is op werkdagen bereikbaar van 08:30 – 17:00 uur via tel. 015 – 260 30 70.

1e verdieping, gang C

Poliklinieken en verpleegafdelingen

Afspraak & Contact

De polikliniek Endocrinologie is op werkdagen bereikbaar van 08:30 – 17:00 uur via tel. 015 – 260 30 70.

Diabetesplein

Het Diabetesplein is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur.
Delft: 015 – 260 30 70.

Vind de weg

1e verdieping, gang C

Diabetesplein

Delft, 1e verdieping, gang C.
U kunt zich melden bij de polikliniek Interne geneeskunde

Voorburg, 1e verdieping

Behandelcentrum Westland, 1e verdieping
U kunt zich melden bij de balie.