Informatieavonden over bevallen

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op de geboorte van je kindje. Ben je benieuwd hoe het bevallen in het Reinier de Graaf ziekenhuis gaat? Kom dan naar onze informatieavond waar artsen, verloskundigen en kraamzorgmedewerkers je informeren over de bevalling in het ziekenhuis en de zorg erna.

Tijdens de informatieavond komen verschillende onderwerpen aan bod:

Hoe verloopt een bevalling in het ziekenhuis met je eigen verloskundige?
Je verloskundige vertelt hoe een bevalling in het ziekenhuis verloopt en hoe de samenwerking met zorgverleners uit het ziekenhuis is geregeld.

Wat gebeurt er als je bevalling niet verloopt zoals je hebt verwacht?
De verloskundige van het ziekenhuis legt uit wat er gebeurt als je medische hulp nodig hebt. Bijvoorbeeld als je baby in het vruchtwater heeft gepoept, als je pijnstilling nodig hebt of als de ontsluiting te lang duurt. 

Hoe verloopt een bevalling onder begeleiding het verloskundig team van het ziekenhuis?
Een verpleegkundige van de afdeling verloskunde vertelt wat je kan verwachten. Bijvoorbeeld als je bevalling ingeleid moet worden of als je een keizersnede krijgt. 

Wat gebeurt er na je bevalling in het ziekenhuis?
Hoe ziet de kraamkamer eruit? Wie mag er blijven slapen? Wat als jouw pasgeboren kindje extra zorg nodig heeft en opgenomen moet worden op de afdeling Neonatologie?

Aanmelden
Elke maand is er een informatieavond van 19:00 tot 21:00 uur. Inloop is vanaf 18:45 uur met koffie en iets lekkers. Deelname aan deze informatieavond is gratis. We adviseren je om de informatieavond te bezoeken als je tussen de 30 en 35 weken zwanger bent. Na de presentatie is er ruimte om je vragen te stellen aan de aanwezige verloskundigen, verpleegkundige, lactatiekundige, medewerker Jeugdgezondheidszorg (JGZ) en kraamzorgmedewerker. Ook kun je live bekijken hoe een verlosbed, bevalbad, couveuse en opvangtafel eruit zien.

Aanmelden is verplicht. Je kan je aanmelden via de onderstaande aanmeldformulieren. Je ontvangt van ons een bevestiging via mail. Als je na inschrijving toch niet kan komen, laat dit dan weten via een mail naar bevallen@rdgg.nl

Maandag 11 september

Dinsdag 3 oktober 2023 

Maandag 6 november 2023

Woensdag 6 december 2023