Heb je koorts?

Als je koorts hebt, bellen je ouders met de dokter in het PMC. De dokter beslist dan of je met je ouders naar het ziekenhuis moet komen. Hieronder lees je wat er dan in het ziekenhuis gebeurt.

Als je naar het ziekenhuis moet komen, wil de dokter je bloed controleren. Je krijgt een vingerprik en er wordt bloed afgenomen.

In het bloed kan de dokter zien of je een infectie hebt en of je neutropeen bent. Als je neutropeen bent, betekent dit dat je lichaam te weinig afweercellen heeft. Afweercellen beschermen je lichaam tegen bijvoorbeeld bacteriën en virussen. Als je te weinig afweercellen hebt, kun je sneller ziek worden.

Als je koorts heb en neutropeen bent, moet je in het ziekenhuis worden opgenomen.

Het is belangrijk dat we jou beschermen tegen bacteriën en virussen. Daarom moet je op je kamer blijven en moet iedereen die bij jou binnenkomt goed handen wassen. Dokters, kinderverpleegkundigen en medisch pedagogisch hulpverleners moeten ook een schort aan als ze bij jou op je kamer komen.

Als iemand heel erg verkouden is, kan diegene beter niet bij jou op bezoek komen. Je krijgt medicijnen tegen je infectie. Na drie dagen weet de dokter hopelijk welke infectie je hebt. De dokter kan je dan ook meer vertellen over hoelang je moet blijven.

Als je naar huis mag, haalt de kinderverpleegkundige je PAC naald eruit en mag je naar huis.