Geen aanpassingen in coronamaatregelen Reinier de Graaf vanaf 16 maart

De regering heeft besloten om de coronamaatregelen in Nederland verder te versoepelen. In ons ziekenhuis hebben we te maken met kwetsbare mensen, daarom kunnen wij helaas deze versoepelingen nog niet doorvoeren.

16 maart 2022

In Reinier blijven daarom de al langer geldende maatregelen van kracht, die hieronder terug te vinden zijn.

Mondneusmasker
Het dragen van mondneusmaskers is sinds 25 februari niet meer verplicht in de openbare ruimtes. Het blijft nog wel verplicht om een mondneusmasker te dragen op plekken waar de 1,5 meter niet gewaarborgd kan worden.

Bezoekers vragen we bij bezoek aan de patiënt een chirurgisch mondneusmasker op te doen, omdat afstand houden aan bed niet altijd mogelijk is.

Bezoekersregeling
Een patiënt mag twee keer per dag één bezoeker ontvangen. Dit hoeft niet meer dezelfde persoon te zijn. 

Om te kunnen garanderen dat de 1,5 meter afstand zoveel mogelijk gehandhaafd kan worden en om onze kwetsbare patiënten te beschermen, vragen wij u het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de polikliniek? Dan vragen we u alleen naar de afspraak te komen. Als dat niet kan, dan is 1 begeleider toegestaan.
  • We vragen u zo kort mogelijk van tevoren het ziekenhuis te betreden en niet eerder dan 5 minuten voor uw afspraak plaats te nemen in de wachtkamer.
  • Heeft u klachten zoals hoesten, niezen of koorts? Kom dan niet naar het ziekenhuis, maar neem telefonisch contact op met de afdeling waar u wordt behandeld voor overleg.
  • Heeft u nauw contact gehad met iemand die corona heeft of heeft een van uw huisgenoten corona? Dan vragen we u om tot tien dagen na het laatste contact met deze persoon niet op bezoek in het ziekenhuis te komen, ook al heeft u een afspraak. Als u gevaccineerd bent, dan kunt u 5 dagen na het laatste contact een PCR-test laten doen. Als deze negatief is mag u weer naar het ziekenhuis komen. Neem contact met uw arts op om uw afspraak te verzetten, deze waar mogelijk digitaal te houden of om of samen te bespreken welke maatregelen nodig zijn om de afspraak wel door te kunnen laten gaan.
  • Bent u minder dan 10 dagen geleden teruggekeerd uit een land dat als risicogebied (code oranje/rood) staat aangemerkt, neem dan eerst contact met ons op voordat u naar het ziekenhuis komt.