Advies dragen mondneusmasker vanwege stijging aantal coronabesmettingen

6 juli 2022

Het aantal coronabesmettingen loopt weer op. Dat merken we ook in het Reinier de Graaf ziekenhuis: er liggen inmiddels weer meer patiënten met COVID-19 in ons ziekenhuis en het ziekteverzuim onder medewerkers blijft onverminderd hoog.

Daarom geven we patiënten die voor een afspraak op de polikliniek komen het dringende advies om een mondneusmasker te dragen tijdens hun bezoek aan het ziekenhuis. Dat geldt ook voor bezoekers, omdat het tijdens het bezoek vaak niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te bewaren. We vragen patiënten en bezoekers om in elk geval een mondneusmasker te dragen bij (verkoudheids)klachten, ook als zij negatief getest zijn voor COVID-19. Bij de ingang van het Gasthuis in Delft en het Behandelcentrum Voorburg zijn mondneusmaskers beschikbaar.

Daarnaast vragen we met klem aan onze medewerkers om een mondneusmasker op te zetten als zij tijdens de patiëntenzorg binnen 1,5 meter afstand tot patiënten komen. Uiteraard staat het patiënten ook vrij om in dat geval een mondneusmasker op te zetten.