Cream cheese van tofu en bieslook

12 maart 2025

Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2-4 porties

Ingrediënten

  • 200 g tofu
  • 1 tl zout
  • sap en rasp van een halve citroen
  • 1 teen knoflook, geraspt of geperst
  • 1 handje verse bieslook, fijngehakt

Keukenbenodigdheden

  • kleine keukenmachine of hakmolen

Hoe maak je het klaar?

  • Haal de tofu uit de verpakking en dep deze droog met een schone theedoek of keukenpapier. Scheur de tofu in stukken en doe deze in de keukenmachine.
  • Voeg het zout, het citroenrasp en de geraspte/geperste knoflook toe en meng het goed door. Proef de cream cheese en voeg naar wens meer kruiden, citroensap of zout toe. Dek de kom af en zet het mengsel in de koelkast om op te stijven.
  • Bewaar de cream cheese in een bakje in de koelkast. Hier blijft het 5 dagen goed. Je kunt het ook in porties invriezen; dan blijft het 3 maanden goed. Laat het een nacht in de koelkast ontdooien voordat je het gebruikt.

Eet smakelijk!

Recept en foto van Lenna Omrani