Coronavirus: informatie over uw afspraak, onze bezoekersregeling en vaccinaties.

Meer informatie

Informatiecentrum dementie van start

Op 1 juni is het informatiecentrum dementie geopend. Met dit centrum kan iedereen telefonisch contact opnemen die vragen heeft over dementie en/of geheugenproblemen. Elke dinsdag en donderdag staan professionele medewerkers klaar.

4 juni 2021

Deze professionals staan klaar om vragen te beantwoorden en passend advies te geven tijdens het telefonische spreekuur. Patiënten hebben vaak veel vragen als ze de diagnose dementie krijgen of wanneer sprake is van geheugenproblemen. Zo geven de specialisten bij Reinier de Graaf en huisartsen aan dat ze een grote groep patiënten spreken die vragen hebben, maar deze vragen pas kunnen voorleggen als ze een casemanager hebben. Met de komst van informatiecentrum kunnen veel vragen direct beantwoord worden. Denk hierbij aan uitleg over dementie, hoe om te gaan als je naaste dement wordt of als iemand een luisterend oor nodig heeft.

Voor patiënten en mantelzorgers is het ook soms lastig om uit te vinden waar ze precies moeten zijn voor hun vragen. Het dementie informatiecentrum kan ook helpen om deze mensen in de goede richting te sturen.

Telefonisch spreekuur
In verband met de coronamaatregelen start het informatiecentrum met een telefonisch spreekuur. Het informatiecentrum is elke dinsdag bereikbaar van 10:00 tot 11:00 uur en op donderdag van 15:00 tot 16:00 uur via 088 – 166 88 23. Mailen kan ook via informatiedementie@pietervanforeest.nl. In de toekomst breidt het centrum uit met een fysiek informatiepunt.

Samenwerking
Het informatiecentrum een samenwerking van diverse organisaties die zich richten op dementie, waaronder het Reinier de Graaf ziekenhuis, huisartsen, casemanagers, de Zorginstantie Eerste Lijn (ZEL), Alzheimer Delft-Westland-Oostland (DWO) en andere zorg- en welzijnsorganisaties en wordt georganiseerd vanuit de ontmoetingscentra van Pieter van Foreest.