Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 6 uur
Hoeveelheid: 2 porties
Ingrediënten
- 300 g aardbeien, in blokjes
- 400 ml plantaardige melk
- 75 g plantaardige yoghurt
- 2 medjoul-dadels, zonder pit en geweekt in warm water
- 1 tl vanille-extract
- sap van een halve citroen (ca. 2 el)
- snufje zout
- 100 g grove havervlokken
- 2 el chiazaad
Toppings
- aardbeien
- geraspte kokos
- noten(pasta)
Keukenbenodigdheden
- blender
- mengkommen
- (weck)potten met deksel
Hoe maak je het klaar?
- Doe de helft van de blokjes aardbeien, de plantaardige melk, yoghurt, dadels, vanille-extract, het citroensap en een snufje zout in de blender. Mix alles goed tot de aardbeien zijn vermengd met de rest van de ingrediënten en je een glad mengsel hebt.
- Doe de havervlokken en het chiazaad in een grote kom en meng alles door elkaar. Giet het aardbeienmengsel in de kom en voeg de rest van de aardbeien toe. Roer alles goed door tot het goed gemengd is.
- Laat het mengsel even staan (5-10 minuten), zodat de havervlokken en het chiazaad wat van het vocht kunnen opnemen. Roer het daarna nog eens goed door om ervoor te zorgen dat alles gelijkmatig gemengd is.
- Verdeel het mengsel over twee (weck)potten of andere afsluitbare bakjes. Zet ze minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht, in de koelkast om de havervlokken en het chiazaad goed te laten weken.
- Haal de volgende ochtend de potten of bakjes uit de koelkast. Roer de ‘overnight oats’ goed door voordat je het eet. Voeg eventueel wat plantaardige melk toe als de oats te dik zijn.
- Garneer de ‘aardbeien overnight oats’ met je favoriete toppings, zoals extra aardbeien, notenpasta, vers fruit of geraspte kokos.
Eet smakelijk!
Recept en foto van Lenna Omrani