Nieuwe kunstexpositie van Delftse kunstenaar in Reinier de Graaf ziekenhuis

2 mei 2023

Sinds kort is er weer een nieuwe kunstexpositie te bewonderen in het Reinier de Graaf ziekenhuis. In de gang op de begane grond van het Gasthuis in Delft hangen diverse kunstwerken van Steven van der Kruit, een bekende Delftse beeldend kunstenaar.

Vanaf zijn vroege jeugd is Steven gefascineerd door de schoonheid van de natuur en heeft hij veel interesse voor het wonder van het levensproces. Hij tekent en schildert vanuit een intrinsieke motivatie: wat hij waarneemt moét hij vastleggen op papier of doek. Tijdens deze expositie laat hij verschillende werken zien.

Het grote frescoschilderij ‘Between life and death’ heeft voor Steven een bijzondere relatie met het Reinier de Graaf ziekenhuis. Zijn vrouw heeft al een aantal keer in ons ziekenhuis gelegen. Op dit schilderij laat Steven zijn persoonlijke beleving hiervan zien. Hij vertelt: “Door het maken van dit schilderij kon ik als kunstenaar en als mens mijn emoties kwijt en kan ik mijn ervaring delen met allen die hierin herkenning en troost kunnen vinden.”

De werken hangen tot en met 15 september in het Gasthuis.