Regieverpleegkundige Bastiaan: “We zullen hier echt met elkaar doorheen moeten”

Wij blijven overeind voor jou! Houd jij je aan de regels voor ons?” Dat is de slogan van onze campagne ‘Respect’, die we op 17 november zijn gestart.

25 november 2020

Aanleiding hiervoor is dat onze medewerkers steeds vaker te maken krijgen met patiënten en bezoekers die de coronamaatregelen niet opvolgen. Onze zorgprofessionals vertellen hoe ze er alles aan doen om in deze zware coronatijd zelf overeind te blijven. Dit lukt hen alleen als iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. Deze zijn er namelijk niet voor niets. Hiermee beschermen we onze kwetsbare patiënten, bezoekers én onszelf tegen het coronavirus.

Lees hier het verhaal van Bastiaan, werkzaam als regieverpleegkundige Inwendige Geneeskunde en COVID-afdeling:

“Energie halen uit de positieve dingen. Dat is voor mij heel belangrijk in deze tijd, ook al hebben we te maken met een grote toestroom van patiënten en veel druk op de afdeling. Gelukkig zie ik veel coronapatiënten beter worden op onze afdeling. De dankbaarheid die je dan voelt is geweldig. Tijdens de ziekteperiode van de patiënt vorm je een soort eenheid, om hier samen doorheen te komen.”

“Het is logisch dat patiënten en hun families grote zorgen hebben. Maar het is wel belangrijk dat iedereen zich aan de regels blijft houden. Ik zie helaas te vaak dat de verantwoordelijkheid alleen bij het zorgpersoneel wordt gelegd. Dat is niet terecht, want iedereen zou zelf het initiatief moeten nemen om de maatregelen te volgen. Bovendien breng je anderen in gevaar als je de regels doelbewust negeert. We zullen hier echt met elkaar doorheen moeten.”

Ik blijf overeind voor jou. Houd jij je aan de regels voor ons?
#respectvoorelkaar #samenhoudenwedezorgveilig