Reinier de Graaf ziekenhuis verwelkomt 3000ste baby van 2021

In het Reinier de Graaf ziekenhuis is vandaag de 3000ste baby van 2021 geboren! Alessandro Kock kwam vandaag om 12:19 uur ter wereld. Niet eerder werden in ons Moeder- en Kindcentrum 3000 baby’s in een jaar geboren.

10 december 2021

Mijlpaal
Op onze Verloskunde- en Kraamafdeling is deze bijzondere mijlpaal uitgebreid gevierd en werden de kersverse ouders en baby Alessandro in het zonnetje gezet. De kleine en zijn ouders maken het goed. “We zijn dolgelukkig met de geboorte van onze zoon. Ik hoop dat we hem snel aan zijn zus voor kunnen stellen. We vinden het speciaal dat Alessandro de 3000ste baby is van dit jaar. Erg bijzonder dat er hier in Delft zo veel baby’s geboren worden”, zegt moeder Valentina trots.

Verloskundige Nelle Kleppe: “Elke bevalling is weer een bijzondere gebeurtenis, maar de geboorte van Alessandro was voor ons als zorgprofessionals wel heel speciaal. We zien het aantal geboortes jaarlijks oplopen.” In 2017 werden 2692 baby’s in het Reinier geboren, in 2018 waren het er 2822, in 2019 was het aantal 2963 en in 2020 zagen 2935 baby’s het levenslicht in Reinier. Dit aantal was lager dan 2019 omdat tijdens de eerste coronagolf meer vrouwen kozen voor een thuisbevalling. “We hebben met ons team de afgelopen week elke dag de geboortes geteld. En vandaag was het dan zover, de geboorte van Alessandro; de 3000ste baby van dit jaar. Echt geweldig!”

Uitbreiding Moeder- en Kind centrum
Het aantal geboortes in Nederland en in de regio Delft stijgt elk jaar. In 2030 verwacht het Reinier de Graaf jaarlijks 3700 bevallingen. Om dit aantal samen met de verloskundigenpraktijken uit de regio op te kunnen vangen, was een uitbreiding van de capaciteit noodzakelijk. Daarom zijn we gestart met de bouw van extra verloskamers, kraamsuites, een inleidingskamer en een neonatologiekamer. Naar verwachting is de uitbreiding in februari 2022 klaar en wordt dan de nieuwe vleugel van ons Moeder- en Kindcentrum in gebruik genomen. Ons doel is dat we ook in de toekomst ouders de beste zorg op maat kunnen bieden, zodat zij met een goed gevoel kunnen terugkijken op de geboorte van hun kind.