Vernieuwd opleidingstraject voor duale hbo-v studenten met inspirerend onboardingsprogramma

18 oktober 2023

Dit schooljaar heeft een enthousiaste groep duale hbo-verpleegkundestudenten een vliegende start gemaakt met ons nieuwe ’Welkom aan boord’ introductie- en kennismakingsprogramma. Vanaf hun allereerste dag krijgen ze optimale begeleiding om beter in te kunnen spelen op hun wensen en behoeften als jonge beroepsbeoefenaars.

Wat is nieuw in dit programma?

  • De studenten krijgen optimaal de tijd om zich in het leerproces te verdiepen om zo theorie en praktijk naadloos te integreren. Dit kan doordat ze niet volledig worden meegerekend met de vaste personeelsbezetting (bovenformatief) op de afdeling.
  • Doordat de studenten in duo’s worden ingedeeld op de afdeling, leren ze maximaal van elkaar en is er voldoende begeleidingscapaciteit beschikbaar.
  • Casussen vormen de kern van verschillende onderwijsmomenten. De studenten voeren opdrachten uit op de afdeling om inzicht te krijgen in de patiëntengroep, de verschillende disciplines en de zorg voor deze patiënten. Vervolgens brengen ze dit in de praktijk tijdens simulatietrainingen.

Er zijn wekelijkse onderwijsmomenten, maar er is ook ruimte voor individuele leervragen, intervisie en gastlessen. Het plan is dat we dit vernieuwde onboardingprogramma vanaf volgend schooljaar in alle verpleegkundige leerwerktrajecten gaan integreren.