Zitactie in Reinier de Graaf als protest tegen vastgelopen cao-onderhandelingen

6 maart 2023

In de komende periode wordt in veel Nederlandse ziekenhuizen actie gevoerd voor een betere cao. Medewerkers van het Reinier de Graaf ziekenhuis doen niet mee aan de landelijke actiedag op 16 maart, maar organiseren op dinsdag 14 maart wel een zitactie op onze locatie in Delft. Deze zitactie vindt plaats van 12.00 tot 12.30 uur in de centrale hal bij de hoofdingang.

Deze actie heeft geen gevolgen voor patiënten. Heeft u een afspraak op 14 of 16 maart? Dan gaat deze gewoon door. Hiervoor hoeft u geen contact op te nemen met ons ziekenhuis. Onze poliklinieken, verpleegafdelingen en Spoedeisende Hulp blijven geopend en onze bezoekuren blijven ongewijzigd. De veiligheid van patiënten en bezoekers staat altijd centraal.

Als ziekenhuis hechten wij veel waarde aan een goede cao voor het ziekenhuispersoneel. Onze medewerkers krijgen daarom alle ruimte om hun stem te laten horen via een actiecomité, dat medewerkers zelf kunnen oprichten in samenwerking met een vakbond. Verpleegkundige Patrick Ruijtenbeek, een van de oprichters van dit actiecomité: “Grote acties zoals op 16 maart moeten goed worden voorbereid. Aangezien ons actiecomité pas verleden week is opgericht was die voorbereidingstijd beperkt. Daarom starten wij met een zitactie op 14 maart. Dit is een eerste signaal dat wij willen afgeven. Verdere acties gaan dus volgen, waarbij we gezamenlijk kunnen laten zien dat wij een betere cao eisen.”