Er zijn verschillende aandoeningen waarbij je bloed te snel stolt. Je arts van Antistollingszorg kiest de antistollingsmedicatie die past bij jouw situatie. Welke medicijnen je krijgt, hangt ook af van je nierfunctie en andere medicijnen die je gebruikt. Soms krijg je op de Spoedeisende hulp al meteen antistollingsmedicatie als je hier terechtkomt met klachten.
Als je (risico op) trombose hebt, krijg je antistollingsmedicatie. Deze medicatie zorgt ervoor dat je bloed minder snel stolt. Hierdoor neemt de kans op trombose af. Als je al trombose hebt, helpt deze medicatie om de stolsels niet groter te laten worden. Net als nieuwe bloedstolsels te voorkomen. Speciaal voor patiënten met een trombose of longembolie is er de Trombosepolikliniek.
Behandelingen en onderzoek
Tijdens je eerste afspraak bespreken we je klachten. Samen met jou bekijken we welke onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Als dat mogelijk is, doen we al onderzoek tijdens je eerste afspraak.
Daarom Antistollingszorg bij Reinier de Graaf
Iedere medisch specialist krijgt te maken met patiënten die antistolling gebruiken. Om deze behandeling steeds zo veilig mogelijk te laten verlopen heeft Reinier de Graaf een actief stollingsteam. Een trombose-arts, hematologen, een klinisch chemicus, anesthesioloog, ziekenhuisapotheker, interventiecardioloog en verpleegkundig consulenten antistolling komen elke maand bij elkaar om over deze complexe zorg te overleggen.
Contact
Je behandelend arts kan je helpen bij vragen over antistollingsmedicijnen.
Antistollingszorg is voor alle patiënten die antistollingsmedicijnen gebruiken. Het stollingsteam is bereikbaar voor jouw behandelend arts.