In ons ziekenhuis gelden maatregelen om het aantal coronabesmettingen zo beperkt mogelijk te houden.

Meer informatie

Antistollingszorg

Antistollingszorg is nodig als u een vorm van trombose heeft of heeft gehad. Of als u een grotere kans heeft op het ontwikkelen van trombose. U krijgt dan medicijnen die ervoor zorgen dat de kans op een bloedstolsel in uw bloedvaten (trombose) afneemt.

Er zijn verschillende aandoeningen waarbij uw bloed te snel stolt. Uw arts van Antistollingszorg kiest de antistollingsmedicatie die past bij uw situatie. Welke medicijnen u krijgt, hangt ook af van uw nierfunctie en andere medicijnen die u gebruikt. Soms krijgt u op de Spoedeisende hulp al meteen antistollingsmedicatie als u hier terechtkomt met klachten.

Als u (risico op) trombose heeft, krijgt u antistollingsmedicatie. Deze medicatie zorgt ervoor dat uw bloed minder snel stolt. Hierdoor neemt de kans op trombose af. Als u al trombose heeft, helpt deze medicatie om de stolsels niet groter te laten worden. Net als nieuwe bloedstolsels te voorkomen. Speciaal voor patiënten met een trombose of longembolie is er de Trombosepolikliniek.

Behandelingen en onderzoek

Tijdens uw eerste afspraak bespreken we uw klachten. Samen met u bekijken we welke onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Als dat mogelijk is, doen we al onderzoek tijdens uw eerste afspraak.

Daarom Antistollingszorg bij Reinier de Graaf

Iedere medisch specialist krijgt te maken met patiënten die antistolling gebruiken. Om deze behandeling steeds zo veilig mogelijk te laten verlopen heeft Reinier de Graaf een actief stollingsteam. Een trombose-arts, hematologen, een klinisch chemicus, anesthesioloog, ziekenhuisapotheker, interventiecardioloog en verpleegkundig consulenten antistolling komen elke maand bij elkaar om over deze complexe zorg te overleggen.

Contact

Uw behandelend arts kan u helpen bij vragen over antistollingsmedicijnen.

Antistollingszorg is voor alle patiënten die antistollingsmedicijnen gebruiken. Het stollingsteam is bereikbaar voor uw behandelend arts.

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

Uw behandelend arts kan u helpen bij vragen over antistollingsmedicijnen.

Vind de weg

Antistollingszorg is voor alle patiënten die antistollingsmedicijnen gebruiken. Het stollingsteam is bereikbaar voor uw behandelend arts.