Buikwandcentrum

Een operatie in het buikgebied, zoals aan uw darmen of het plaatsen van een stoma, heeft gevolgen voor uw buikwand. Er kunnen verschillende gevolgen optreden na een operatie. In ons Buikwandcentrum werken onze specialisten met baanbrekende technieken voor klachten in de buikwand.

Buikwandbreuken (ook wel hernia genoemd) komen veel voor. Alleen al in Nederland worden jaarlijks ongeveer 25000 liesbreukoperaties en 5000 littekenbreukoperaties uitgevoerd. In het Reinier de Graaf ziekenhuis bieden we de zorg voor buikwandbreuken in de volle breedte aan in ons Buikwandcentrum.

Het Reinier de Graaf buikwandcentrum is een innovatief centrum waar multidisciplinaire zorg wordt aangeboden. Onze behandelaars zijn voorlopers op het gebied van robot geassisteerde buikwandchirurgie.

Een buikwandhernia houdt vaak verband met klachten in het bekkengebied. Daarom werken onze specialisten nauw samen met de collega’s van het Bekkenbodemcentrum.

Uw zorgpad

Wij willen onze patiënten zoveel mogelijk ontzorgen en in één keer helpen. Zo weet u snel waar u aan toe bent. En kunnen we de best passende behandeling vlot opstarten.

Operaties

De specialisten van ons Buikwandcentrum zijn ervaren chirurgen voor verschillende breuken die voorkomen in de buikwand. Hieronder geven wij u uitgebreide informatie van de buikwandoperaties die de chirurgen van het Reinier de Graaf ziekenhuis uitvoert.

Daarom Buikwandcentrum bij Reinier de Graaf

Robot geassisteerde chirurgie
Het Reinier de Graaf buikwandcentrum is het voornaamste centrum in Nederland voor robot geassisteerde buikwand chirurgie. Er zijn veel voordelen van robotchirurgie, maar de belangrijkste is de vermindering van pijn en minder complicaties na de operatie. Tijdens deze ingrepen zijn er vaak gast-chirurgen uit binnen- en buitenland aanwezig, die deze prachtige innovatie ook willen gaan leren.

FascioTens
FascioTens is een nieuw medisch hulpmiddel bij zeer grote buikwandbreuken. De FascioTens is het apparaat waarmee zogenaamde ‘intraoperatieve fasciale tractie’ gedaan kan worden. Hiermee kan de buikwand binnen minuten worden dichtgetrokken. Dit maakt de operatie sneller, efficiënter en eenvoudiger. Op www.fasciotens.com vindt u meer informatie over dit medische hulpmiddel. Hier vindt u ook de publicatie van dr. Bloemendaal over de eerste toepassing wereldwijd met FascioTens tijdens een robot buikwandoperatie (onder references).

Ovitex
Tijdens buikwandbreukoperaties moet vaak een mat (mesh) geplaatst worden ter versteviging van de gerepareerde buikwand. In de meeste gevallen wordt hiervoor een kunststof mat gebruikt. In sommige gevallen kan men ervoor kiezen om een biologische mat te plaatsen. Onze specialist dr. Bloemendaal verricht op dit moment operaties voor (recidief) parastomale hernias met deze mat. Hiervoor krijgt hij verwijzingen vanuit heel Nederland. Op www.telabio.com vindt u meer informatie over deze innovatieve mat.

Contact

Het Buikwandcentrum is onderdeel van de polikliniek GE-Chirugie.

De polikliniek GE-chirurgie is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 12.15 en van 13.00 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 32 20.

 

Het Buikwandcentrum is onderdeel van de polikliniek GE-chirurgie.

U vindt de polikliniek GE-chirurgie in Delft, 1e verdieping, gang F.

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

Het Buikwandcentrum is onderdeel van de polikliniek GE-Chirugie.

De polikliniek GE-chirurgie is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 12.15 en van 13.00 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 32 20.

 

Vind de weg

Het Buikwandcentrum is onderdeel van de polikliniek GE-chirurgie.

U vindt de polikliniek GE-chirurgie in Delft, 1e verdieping, gang F.