Dagverpleging

Voor een aantal operaties, onderzoeken of behandelingen komt u naar de dagbehandeling. U mag dan dezelfde dag weer naar huis. Bij een opname in het ziekenhuis blijft u minimaal 1 nacht in het ziekenhuis.

Voor een dagbehandeling of opname meldt u zich eerst bij de aanmeldzuil op de 4e etage naast de wachtkamer. Onze verpleegkundigen bereiden u voor op uw operatie, onderzoek of behandeling. Voor een operatie gaat u naar de operatiekamer. Hier krijgt u van de anesthesist de verdoving die u heeft besproken. Na de operatie gaat u naar de uitslaapkamer. Als u wakker bent en de pijn is onder controle, dan haalt de verpleegkundige van de afdeling u weer op.

U gaat naar de behandelkamer voor een onderzoek of behandeling. Wordt u 1 of meer dagen opgenomen? Dan wordt u door de verpleegkundige van de verpleegafdeling opgehaald.

Speciale poliklinieken

Voor sommige onderzoeken en behandelingen heeft de afdeling Dagbehandeling en opname een eigen dagbehandeling.

Dagbehandeling endoscopie
Voor een endoscopie wordt u opgehaald en weer teruggebracht door een verpleegkundige van de endoscopie. Na het onderzoek kunt u op de Dagbehandeling even bijkomen voordat u weer naar huis mag. Door de medicijnen die u voor dit onderzoek krijgt, mag u niet zelfstandig naar huis. Zorg dus altijd dat er iemand is die u thuis kan brengen.

Behandelingen en onderzoek

Tijdens uw eerste afspraak bespreken we uw klachten. Samen met u bekijken we welke onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Als dat mogelijk is, doen we al onderzoek tijdens uw eerste afspraak.

Daarom Dagverpleging bij Reinier de Graaf

Het is belangrijk dat u zich goed voorbereid op uw dagbehandeling of opname. In de folder ‘Nuchter’ staat belangrijke informatie om te voorkomen dat we uw operatie niet uit hoeven te stellen. In ‘Opname in Reinier de Graaf’ leest u meer over hoe u zich kunt voorbereiden, wat u mee moet nemen en hoe de nazorg is geregeld.

Heeft u binnenkort een operatie? Dan komt u eerst op het Preoperatief spreekuur in het ziekenhuis. Hier krijgt u informatie over uw opname en over uw verdoving, zoals een narcose.

Contact

De afdeling Dagverpleging 4E is op werkdagen bereikbaar van 07.00 tot 20.00 uur via tel. 015- 260 34 80.

4e verdieping, gang D, afdeling E

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

De afdeling Dagverpleging 4E is op werkdagen bereikbaar van 07.00 tot 20.00 uur via tel. 015- 260 34 80.

Vind de weg

4e verdieping, gang D, afdeling E