Kinder- en jeugdafdeling

Op onze Kinder- en jeugdafdeling verplegen we kinderen van 0 tot 18 jaar. Jouw kind komt op deze afdeling voor een (spoed)opname of ter observatie.

Als jouw kind naar de kinder- en jeugdafdeling gaat voor een opname, is een goede voorbereiding van belang. Als een kind weet waarom het naar het ziekenhuis moet en wat er gaat gebeuren, voelt het zich veiliger. Tijdens de opname mag je bij jouw kind verblijven en er mag één ouder overnachten. Als jouw kind wordt opgenomen voor een onderzoek of (kleine) ingreep, dan vraagt de kinderarts je vooraf om toestemming.

Voor jouw kind is het prettig als je bij een onderzoek of ingreep aanwezig bent of bij het inleiden van de narcose. Op de afdeling bereiden de verpleegkundige en de medisch pedagogisch hulpverlener jou en jouw kind voor op de operatie of het onderzoek, zodat je achteraf kunt inspelen op de reacties van jouw kind. De verpleegkundige of medisch pedagogisch hulpverlener gebruikt voor de voorbereiding van jonge kinderen een pop of een beer. Bij oudere kinderen gebeurt dit met een fotoboek of met folders. Als jouw kind een KNO-ingreep ondergaat, verblijft het op de vierde etage in ons Dagbehandelingscentrum, waar onze kinderverpleegkundigen zorgen voor jouw kind.  

Daarom Kinder- en jeugdafdeling bij Reinier de Graaf

  • Jij en jouw kind staan centraal. Wij verlenen de zorg graag op een manier die bij jou en jouw gezin past en vinden het fijn als je jouw wensen en behoeften met ons deelt.
  • Wij behandelen je met respect en verwachten dat andersom ook.
  • Wij zijn ons bewust van het feit dat wij in gedrag, als volwassenen, een voorbeeldfunctie hebben voor onze jonge patiënten.

Lees ook de uitgebreide folder over de kinder- en jeugdafdeling.
Jouw kind komt op de afdeling voor een behandeling of observatie. Op de afdeling werken verschillende zorgprofessionals. De kinderarts, maar soms ook de chirurg of neuroloog, is eindverantwoordelijk voor de medische behandeling en werkt samen met de arts-assistent en co-assistent. Als je vragen hebt of een gesprek met de kinderarts wil, kun je dit aangeven bij de verpleegkundige die voor jouw kind zorgt. De kinderverpleegkundige is verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg van jouw kind en is dus het eerste aanspreekpunt.

Speelkamer en jeugdlounge
Onze speelkamer is een ‘veilige’ omgeving waar geen medische of verpleegkundige handelingen worden verricht. Als jouw zoon of dochter niet van de verpleegkamer af mag, zorgt de medisch pedagogisch hulpverlener dat jouw kind spelmateriaal op de kamer krijgt. Jongeren kunnen zich met tv, en (spel)computers ontspannen in de jeugdlounge. Eens per week komen de Cliniclowns en een sneltekenaar van de Stichting Tekenen voor Kinderen de kinderen op de kinder- en jeugdafdeling opvrolijken.

Ontslag en nazorg
De dag en tijdstip dat jouw kind weer naar huis mag, hangen af van verschillende factoren zoals de medische toestand van jouw kind. Dit is soms niet in te schatten. Zodra de ontslagdatum bekend is, brengt de kinderverpleegkundige of arts je daarvan op de hoogte zodat je maatregelen kunt treffen voor thuis. Tijdens het ontslaggesprek bespreekt de kinderverpleegkundige met jou onder meer leefregels voor thuis en hoe de eventuele medicatie te gebruiken.
De Kinder- en jeugdafdeling wil graag weten hoe het thuis met jouw kind gaat. En wellicht heb je toch nog vragen. Daarom belt een verpleegkundige je binnen 24 uur na ontslag, als je dit wilt, op om hiernaar te informeren.

Contact

De kinder- en jeugdafdeling is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 35 70.

Je vindt de kinder- en jeugdafdeling op de 2e verdieping, gang F.Zon

Afspraak & Contact

De kinder- en jeugdafdeling is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 35 70.

Vind de weg

Je vindt de kinder- en jeugdafdeling op de 2e verdieping, gang F.Zon