Gipskamer

U komt op de gipskamer als u iets gebroken heeft en/of een behandeling door de gipsverbandmeester nodig heeft.

U wordt behandeld op de Gipskamer als u een afspraak heeft. U krijgt een afspraak na een verwijzing van de Spoedeisende Hulp (SEH), een ander ziekenhuis of na doorverwijzing van een specialist uit het ziekenhuis. Bij de aanmeldzuil van de Gipskamer kunt u zich aanmelden met uw patiëntenpas. Tijdens een spreekuur werkt de gipsverbandmeester samen met de Traumachirurg of Orthopeed. Gezamenlijk met u wordt er een passend behandelplan opgesteld. De gipsverbandmeester draagt zorg voor het aanleggen van het gips. Aansluitend maakt de baliesecretaresse, indien nodig, voor u een vervolgafspraak.

De gipsverbandmeester werkt ook vaak nauw samen met het Hand- en Polscentrum, diabetes voetenpolikliniek, kinderorthopedie en plastische chirurgie.

Behandelingen en onderzoek

Tijdens uw afspraak bespreken we uw situatie en klachten. Samen met u bekijken we welke onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Onderzoeken om het letsel beter in beeld te brengen vinden plaats op de afdeling Radiologie. Bij patiënten boven de 50 jaar die iets gebroken hebben onderzoeken wij mogelijk of u botontkalking heeft op de Osteoporosepolikliniek. Een behandeling kan bestaan uit ondersteuning door middel van vaste of afneembare voorzieningen. Deze voorzieningen zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten. Afstemming vindt plaats met uw behandelend arts. Onderstaande links verwijst u naar desbetreffende folders.

Daarom Gipskamer bij Reinier de Graaf

Een gipsverbandmeester is een verpleegkundige die zich met een opleiding heeft gespecialiseerd tot gipsverbandmeester. Reinier de Graaf is een opleidingsziekenhuis. Op onze gipskamer leiden wij de gipsverbandmeesters van de toekomst op. Ook arts-assistenten van het specialisme Traumachirurgie en Orthopedie werken op de Gipskamer en zijn betrokken bij uw behandeling. Zij zijn deskundig en kunnen als dat noodzakelijk is altijd een medisch specialist raadplegen voor extra advies.

Contact

De Gipskamer is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 38 46.

Delft
Volg vanaf de hoofdingang de bordjes Gipskamer. Deze ligt links van de centrale hal.

Veelgestelde vragen

Meer lezen over Gipskamer

Afspraak & Contact

De Gipskamer is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 38 46.

Vind de weg

Delft
Volg vanaf de hoofdingang de bordjes Gipskamer. Deze ligt links van de centrale hal.