Hartfalenpolikliniek

Op de Hartfalenpolikliniek behandelen en begeleiden we u intensief bij het leren leven met hartfalen. Onze specialisten geven u persoonlijk advies. Iedere patiënt is tenslotte uniek.

Door onder meer een hartinfarct, een te hoge bloeddruk, een ritmestoornis, een erfelijke aandoening of door een behandeling tegen kanker kan hartfalen ontstaan. Hartfalen heeft vaak een grote invloed op uw leven. Op de Hartfalenpolikliniek begeleiden we u dan ook intensief en op maat. We geven u bijvoorbeeld advies over medicijnen en uw leefstijl.

U wordt behandeld door een multidisciplinair behandelteam. Dit team bestaat uit cardiologen, physician assistants (PA’s) en hartfalenverpleegkundigen. Professionals met veel kennis en ervaring.

Het team Hartfalenpolikliniek staat ook voor u klaar als u vragen heeft. U kunt altijd contact opnemen. Bij ernstig hartfalen kunt u kort worden opgenomen op de afdeling Hartbewaking/ Eerste Hart Hulp (CCU/ EHH) of op de afdeling Cardiologie. Hier bieden we u intensieve hartzorg.

Daarom Hartfalenpolikliniek bij Reinier de Graaf

U krijgt bij ons een behandeling en begeleiding op maat. We vinden het hierbij belangrijk om u zoveel mogelijk in uw eigen omgeving te behandelen. Sommige metingen doen we daarom bij u thuis. Deze metingen worden automatisch opgenomen in uw dossier.

De nieuwste ontwikkelingen en behandelmethoden volgen wij op de voet. Zo kunnen we u altijd de best mogelijke zorg geven. Voor ingewikkelde behandelingen heeft de Hartfalenpolikliniek van Reinier de Graaf goede afspraken met academische ziekenhuizen. Denk bijvoorbeeld aan een steunhart of een harttransplantatie.

In het ongelukkige geval dat er beperkte behandelmogelijkheden zijn, kunnen we u begeleiden in de laatste fase van het leven in de vorm van palliatieve zorg (zorg als u ziek bent en niet meer kunt genezen). Lees hier meer over palliatieve zorg.

Contact

De hartfalenpolikliniek is van maandag, woensdag en vrijdag bereikbaar van 10.00 tot 12.00 uur op het door ons aan u verstrekte telefoonnummer.

Delft, 1e verdieping, gang C.

Onze thema's

In Reinier de Graaf hebben wij altijd bijzondere aandacht voor ouderen, moeders en kinderen en patiënten met kanker. Op deze thema’s zoeken we steeds naar nieuwe mogelijkheden in zorg en behandeling.

Veelgestelde vragen

Meer lezen over Hartfalenpolikliniek

Afspraak & Contact

De hartfalenpolikliniek is van maandag, woensdag en vrijdag bereikbaar van 10.00 tot 12.00 uur op het door ons aan u verstrekte telefoonnummer.

Vind de weg

Delft, 1e verdieping, gang C.