IBD-centrum

Inflammatory Bowel Disease (IBD) is de verzamelnaam voor de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Dit zijn chronische darmontstekingen. Voor de behandeling van uw darmontsteking komt u naar onze polikliniek Maag-, darm- en leverziekten (MDL).

Het IBD-centrum van Reinier de Graaf is onderdeel van het specialisme MDL en gespecialiseerd in de behandeling van chronische darmontstekingen. Bij het onderzoeken van uw darmen en het maken van een behandelplan werken verschillende specialisten samen. Zoals de MDL-arts, de verpleegkundig specialist IBD en de IBD-verpleegkundige.

Met een verwijzing van uw huisarts kunt u een afspraak maken bij de polikliniek MDL. Tijdens uw eerste afspraak bespreekt u uw klachten met de MDL-arts. Tijdens de volgende afspraken krijgt u zoveel mogelijk dezelfde arts of vaste verpleegkundige. Zo blijven we goed op de hoogte van uw ziekte en de behandeling.

Behandelingen en onderzoek

Tijdens uw eerste afspraak bespreken we uw klachten. Samen met u bekijken we welke onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Als dat mogelijk is, doen we al onderzoek tijdens uw eerste afspraak.

Daarom IBD-centrum bij Reinier de Graaf

Bij Reinier de Graaf behandelen we ieder jaar meer dan 2000 patiënten met IBD. Daarom werken onze specialisten elke dag aan wetenschappelijk onderzoek. Zo verbeteren we voortdurend onze behandeltechnieken en werken we aan de kwaliteit van onze zorg. En daar zijn we trots op.

In mei 2021 is Reinier de Graaf gestart met MijnIBDcoach, een persoonlijke internetpagina voor uw behandelplan. U leert via MijnIBDcoach wat u zelf kunt doen om uw darmontsteking onder controle te houden. Samen met uw zorgverlener houdt u de afspraken en doelen bij via MijnIBDcoach. U draagt dus zelf bij aan een goede behandeling.

Contact

De Polikliniek MDL is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 15.00 uur via tel. 015 – 260 32 00.

Delft, 1e verdieping, gang F

Veelgestelde vragen

Meer lezen over IBD-centrum

Afspraak & Contact

De Polikliniek MDL is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 15.00 uur via tel. 015 – 260 32 00.

Vind de weg

Delft, 1e verdieping, gang F