Infectieziekten

De polikliniek Infectieziekten is er voor mensen met infectieziekten of een zwak immuunsysteem. Door bijvoorbeeld een virus kunt u een infectieziekte krijgen. Uw immuunsysteem beschermt u hiertegen, maar werkt soms niet goed genoeg.

Door een bacterie, virus, schimmel of parasiet kunt u plotseling een vaak voorbijgaande infectie krijgen en ziek worden. Maar ook kunt u last hebben van een langdurige meer chronische infectie. Bijvoorbeeld door de ziekten HIV, hepatitis of tuberculose. Onze infectiologen en andere internisten van polikliniek Infectieziekten hebben veel kennis van het immuunsysteem, infecties en de juiste behandelingen.

Infectieziekten doet verder ook onderzoek als u langdurig koorts heeft zonder duidelijke oorzaak. Of als infecties steeds terugkomen. We onderzoeken dan bijvoorbeeld uw immuunsysteem. Zo kunnen we u de beste behandeling geven. Onze polikliniek werkt samen met de afdeling Infectiepreventie, om onder andere de ziekenhuisbacterie MRSA te bestrijden.  

Behandelingen en onderzoek

Tijdens je eerste afspraak bespreken we je klachten. Samen met jou bekijken we welke onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Als dat mogelijk is, doen we al onderzoek tijdens je eerste afspraak.

Daarom Infectieziekten bij Reinier de Graaf

Onze specialisten van de polikliniek Infectieziekten zitten samen met de microbioloog en apotheker in het antibioticateam van Reinier de Graaf. Deze specialisten werken samen om u de beste zorg te geven. Als u opgenomen bent en een bijzondere infectie heeft, kan uw behandelaar het team om advies vragen over uw behandeling. Ook controleren ze welke antibiotica u krijgt. Zo voorkomen ze dat patiënten resistent worden en de antibiotica niet goed meer werken.

Contact

De polikliniek Infectieziekten is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 30 70.

Locatie Delft: 1e verdieping gang C.

 

Onze thema's

In Reinier de Graaf hebben wij altijd bijzondere aandacht voor ouderen, moeders en kinderen en patiënten met kanker. Op deze thema’s zoeken we steeds naar nieuwe mogelijkheden in zorg en behandeling.

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

De polikliniek Infectieziekten is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 30 70.

Vind de weg

Locatie Delft: 1e verdieping gang C.