Lithiumpolikliniek

De Lithiumpolikliniek is er speciaal voor patiënten die langdurig het medicijn lithium gebruiken. Een afspraak bij de polikliniek duurt van 09.00 tot 14.30 uur

U gebruikt lithium voor een depressie of een bipolaire stoornis. Dit geneesmiddel is heel belangrijk voor uw psychische gezondheid. Als u ouder wordt, verandert uw lichaam. U krijgt bijvoorbeeld last van andere ziektes waarvoor u ook medicijnen gaat gebruiken. Dit kan de werking van lithium beïnvloeden. Ook kunnen er nieuwe bijwerkingen ontstaan als u lange tijd lithium gebruikt.

Op de speciale Lithiumpolikliniek van Reinier de Graaf krijgt u een uitgebreide screening (controle). U komt ’s morgens om 9.00 uur en bent klaar om 14.30 uur. U krijgt die dag een lunch van het ziekenhuis. Voor een eerste afspraak heeft u een verwijzing nodig via de GGD, uw huisarts of een andere specialist.

Behandelingen en onderzoek

Tijdens uw eerste afspraak bespreken we uw klachten. Samen met u bekijken we welke onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Als dat mogelijk is, doen we al onderzoek tijdens uw eerste afspraak.

Daarom Lithiumpolikliniek bij Reinier de Graaf

De Lithiumpolikliniek is een specialistische polikliniek. Dat betekent dat patiënten vanuit de hele regio, en zelfs daarbuiten, naar de Lithiumpolikliniek van Reinier de Graaf komen. De artsen die hier werken, zijn gespecialiseerd in de werking van lithium. Zij doen ook wetenschappelijk onderzoek.

Een groot voordeel voor patiënten is dat de artsen van de Lithiumpolikliniek nauw samenwerken met de afdeling Nefrologie van Reinier de Graaf en met GGZ-behandelaars. De Lithiumpolikliniek is onderdeel van het specialisme Geriatrie, maar ook jongere patiënten komen naar deze polikliniek.

Contact

De Lithiumpolikliniek is op werkdagen bereikbaar van 08.15 – 12.30 uur en 13.15 – 16.45 uur via 015-260 50 40.

Delft
2e verdieping, gang J

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

De Lithiumpolikliniek is op werkdagen bereikbaar van 08.15 – 12.30 uur en 13.15 – 16.45 uur via 015-260 50 40.

Vind de weg

Delft
2e verdieping, gang J