Geriatrie

Het deskundige team van de Geriatrie is er voor alle patiënten vanaf 70 jaar. We zorgen voor kwaliteit van leven en willen voorkomen dat uw gezondheid te snel achteruitgaat. U kunt bij ons terecht voor verschillende onderzoeken en behandelingen.

U als oudere patiënt kunt last hebben van een combinatie van problemen. Lichamelijke klachten, maar ook psychische of sociale problemen. Dat kan u kwetsbaar maken. Zo komt een delier vaak voor bij oudere patiënten die plotseling worden opgenomen in het ziekenhuis.

Collega-specialisten schakelen ons dan ook vaak in bij opnames van ouderen. Bijvoorbeeld bij verwardheid, of gevaar op vallen. Op de polikliniek helpen we u bij geheugenproblemen. Of als u veel verschillende medicijnen moet gebruiken. De Geriatrische Trauma Unit is onze speciale afdeling voor ouderen die iets gebroken hebben.Van ons brede team van geriaters, verpleegkundig specialisten en geriatrieverpleegkundigen krijgt u dus precies de zorg en behandeling die u nodig heeft.

Behandelingen en onderzoek

Tijdens je eerste afspraak bespreken we je klachten. Samen met jou bekijken we welke onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Als dat mogelijk is, doen we al onderzoek tijdens je eerste afspraak.

Nieuws en achtergronden

Daarom Geriatrie bij Reinier de Graaf

Specialisten van de afdeling Geriatrie hebben ieder hun eigen aandachtsgebieden. Zo bent u zeker van deskundige zorg. We doen ook wetenschappelijk onderzoek om deze zorg nog verder te verbeteren. Wat we leren, delen we met onze collega’s.

Geriatrie werkt ook nauw samen met andere afdelingen in het ziekenhuis. Bij ouderen die in ons ziekenhuis worden opgenomen, kijken onze collega-specialisten of ons geriatrie-team nodig is voor advies. Vaak is dit bij kwetsbare patiënten die zijn gevallen of die verschillende medicijnen tegelijkertijd moeten gebruiken. Ook bij een delier of kans hierop kijken we mee.

Contact

Polikliniek Geriatrie is op werkdagen bereikbaar via 015 – 260 50 40 van 08.15 tot 12.30 uur en van 13.15 tot 16.45 uur.

Geriatrie is te vinden in Delft op de 1e etage, gang J.

Poliklinieken en verpleegafdelingen

Onze thema's

In Reinier de Graaf hebben wij altijd bijzondere aandacht voor ouderen, moeders en kinderen en patiënten met kanker. Op deze thema’s zoeken we steeds naar nieuwe mogelijkheden in zorg en behandeling.

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

Polikliniek Geriatrie is op werkdagen bereikbaar via 015 – 260 50 40 van 08.15 tot 12.30 uur en van 13.15 tot 16.45 uur.

Geriatrische Trauma Unit (GTU)

De GTU is op alle dagen bereikbaar via tel. 015 – 260 34 10

Lithiumpolikliniek

De Lithiumpolikliniek is op werkdagen bereikbaar van 08.15 – 12.30 uur en 13.15 – 16.45 uur via 015-260 50 40.

Polikliniek Geriatrie

De polikliniek Geriatrie is op werkdagen bereikbaar van 08.15 tot 12.30 uur en van 13.15 tot 16.45 uur via tel. 015- 260 50 40

Vind de weg

Geriatrie is te vinden in Delft op de 1e etage, gang J.

Geriatrische Trauma Unit (GTU)

Delft
4e verdieping, gang H.

Lithiumpolikliniek

Delft
2e verdieping, gang J

Polikliniek Geriatrie

Delft
Polikliniek Geriatrie: 1e verdieping, gang J.
Valpolikliniek: 2e verdieping, gang J.
Geheugenpolikliniek: 1e verdieping, gang J.