Polikliniek Nucleaire geneeskunde

Op deze pagina vindt u meer informatie en achtergronden over de apparatuur die we bij nucleaire geneeskunde gebruiken. Ook vertellen we over de therapieën die we geven aan onze patiënten.

Op de afdeling nucleaire geneeskunde doen we onderzoek en behandelingen met radioactieve stoffen. Deze stoffen maken het mogelijk om de werking van uw organen zichtbaar te maken. We doen PET-onderzoeken voor de hele regio, zoals patiënten uit Lange Land Ziekenhuis en IJsselland Ziekenhuis. Onze nucleair geneeskundigen staan voor u klaar voor snelle diagnostiek en betrouwbare therapie.

Diagnostiek en onze apparatuur

De afdeling nucleaire geneeskunde maakt gebruik van de meest geavanceerde apparatuur. Om diagnose te kunnen stellen op verschillende aandoeningen, gebruiken we een PET-CT, SPECT-CT of een DEXA-scanner. Hieronder kunt u meer lezen over deze apparatuur.

Therapie

Op de afdeling Nucleaire Geneeskunde doen we niet alleen maar diagnostiek. We behandelen ook met radioactieve stoffen. Hiermee kunnen we de patiënten helpen met de behandeling van te snel werkende schildklier of prostaatkanker.

Hotlab

Om alle onderzoeken op de nucleaire geneeskunde mogelijk te maken moeten de radioactieve stoffen gekoppeld worden aan farmaca. Deze farmaca, ook wel tracers genoemd, zorgen ervoor dat de radioactieve stof naar het gewenste orgaan gaat. We bereiden ze in ons eigen hotlab, in een veilige en steriele omgeving. Het zelf bereiden van spuiten geeft de afdeling meer flexibiliteit en geeft het personeel meer afwisseling en uitdaging in het werk.

Jaarlijks symposium

Onze afdeling organiseert jaarlijks een symposium met innovatieve onderwerpen. Zo blijft de kennis van de specialisten en medisch nucleair werkers actueel. Binnenkort delen we meer informatie over de volgende editie.

Contact

De afdeling Nucleaire geneeskunde is bereikbaar op werkdagen van 07.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 42 33.

Locatie Delft, begane grond, gang G

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

De afdeling Nucleaire geneeskunde is bereikbaar op werkdagen van 07.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 42 33.

Vind de weg

Locatie Delft, begane grond, gang G