Pacemaker/ ICD-polikliniek

Op de Pacemaker/ ICD-polikliniek kunt u terecht voor het uitlezen van pacemakers, ICD’s en hartritmemonitoren. Dit zijn apparaatjes (devices) die uw hartritme registreren en kunnen ingrijpen in geval van een te laag of een gevaarlijk snel hartritme.

Tijdens de controle bij Pacemaker/ ICD-polikliniek van uw device voeren we verschillende metingen uit om na te gaan of alles nog goed werkt. We kunnen de instellingen, indien nodig, aanpassen.  

Ook kunnen patiënten op onze polikliniek terecht om hun CRT-devices te laten optimaliseren. Dit is een apparaatje dat ervoor zorgt dat de beide hartkamers weer tegelijk samentrekken. Ons behandelteam (Pacemaker/ ICD-polikliniek) bestaat uit drie cardiologen, vier technici en een verpleegkundig specialist. Zij overleggen zeer regelmatig over uw situatie en staan voor een gerichte aanpak. Op onze polikliniek staat de patiënt altijd centraal. Voor vragen kunt u dan ook altijd contact opnemen met ons. Ons behandelteam is volgens de geldende richtlijnen gecertificeerd.

Daarom Pacemaker/ ICD-polikliniek bij Reinier de Graaf

We willen patiënten altijd de beste en nieuwste behandeling geven. Zo startte het team in 2020 met een nieuwe techniek om pacemakers te implanteren. Deze techniek maakt de kans op een verminderde hartpompfunctie op langere termijn veel kleiner, iets dat bij de huidige techniek soms kan voorkomen.

We werken nauw samen met het HagaZiekenhuis. Onze cardiologen plaatsen ook ICD’s voor de patiënten van het HagaZiekenhuis.

Contact

De Pacemaker/ ICD-polikliniek is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur via tel. 015 – 260 41 80.

Delft, 1e verdieping, gang C.
U kunt zich melden bij de polikliniek Cardiologie.

Onze thema's

In Reinier de Graaf hebben wij altijd bijzondere aandacht voor ouderen, moeders en kinderen en patiënten met kanker. Op deze thema’s zoeken we steeds naar nieuwe mogelijkheden in zorg en behandeling.

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

De Pacemaker/ ICD-polikliniek is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur via tel. 015 – 260 41 80.

Vind de weg

Delft, 1e verdieping, gang C.
U kunt zich melden bij de polikliniek Cardiologie.