Polikliniek Urologie

Op de polikliniek Urologie kunt u terecht met klachten aan de urinewegen. Dit zijn de plasbuis, blaas, urineleiders en nieren. Onze urologen doen onderzoek en kiezen de juiste behandeling. Voor een afspraak heeft u een verwijzing nodig.

Klachten aan de urinewegen kunnen erg vervelend zijn. Soms leiden ze echter tot problemen aan de geslachtsorganen of (bij mannen) aan de prostaat. Op onze polikliniek Urologie werken 3 gespecialiseerde verpleegkundigen. Bij voortekenen van mogelijke tumoren kunnen zij u snel begeleiden voor direct onderzoek. Dit noemen we Triagepoli. Uw huisarts kan u hier direct voor aanmelden. Zeker als u een kwaadaardige aandoening heeft is een snelle start van de behandeling belangrijk.

Het behandelplan bij urologische klachten bestaat meestal uit het voorschrijven van medicijnen, verdere onderzoeken en als het nodig is een operatie. Soms kunt u meteen worden geholpen op onze Polikliniek Urologie. Bijvoorbeeld voor een blaas- of prostaatonderzoek. In sommige gevallen maakt een radioloog (röntgen)foto’s. Zo krijgen we namelijk een goed beeld van uw klachten.

Speciale poliklinieken

Omdat er veel verschillende urologische aandoeningen zijn, hebben we een aantal speciale spreekuren. Bijvoorbeeld voor ongewenst urineverlies (incontinentie), seksuele problemen, vruchtbaarheidsproblemen, MS of kanker. Hier werken onze specialisten en verpleegkundigen samen met andere afdelingen van ons ziekenhuis.

Spoedspreekuur

Heeft u plotseling last van urologische klachten waarbij een behandeling niet (lang) kan wachten? Dan kan uw huisarts u direct naar het Spoed spreekuur verwijzen.

Triagespreekuur
Als wij vermoeden dat u een urologisch-oncologisch probleem heeft (kanker aan de urinewegen of het mannelijke geslachtsorgaan), kunt u terecht bij het Triagespreekuur. Bijvoorbeeld bij een verhoogde PSA-waarde (een mogelijk voorteken van prostaatkanker). Of bij andere voortekenen of verdenkingen van prostaatcarcinoom (prostaatkanker).
Bovendien vindt dit spreekuur plaats in ons Prostaatkankercentrum.

Urogynaecologische spreekuur
Het Urogynaecologisch spreekuur is er voor vrouwen met urine-
incontinentie (urineverlies) met of zonder verzakkingsklachten. Tijdens
dit spreekuur werken onze urologen samen met gynaecologen van ons
ziekenhuis. Bovendien vindt dit spreekuur plaats in het Bekkenbodemcentrum.

MS-spreekuur
Multipele Sclerose (MS) is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. Door deze ziekte kunt u bijvoorbeeld urologische problemen krijgen. Hiervoor is een speciaal spreekuur, namelijk het MS-spreekuur. Hier bieden onze specialisten u de beste zorg.

Fertiliteitspreekuur
Als u urologische problemen heeft waardoor zwanger worden niet lukt,
is er het Fertiliteitspreekuur. Hier bieden we ondersteuning bij vruchtbaarheidsproblemen. Dit spreekuur is een samenwerking tussen
de polikliniek Urologie en het Fertiliteitscentrum.

Seksuologisch spreekuur
Soms zijn urologische problemen seksuele problemen. En soms kunnen
urologische problemen tot seksuele problemen leiden.

Contact

De polikliniek Urologie is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 39 43.

Delft, 1e verdieping, gang D
Naaldwijk, begane grond
Voorburg, 1e verdieping

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

De polikliniek Urologie is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 39 43.

Vind de weg

Delft, 1e verdieping, gang D
Naaldwijk, begane grond
Voorburg, 1e verdieping