Polikliniek Verloskunde

Binnen onze Verloskundige zorg begeleiden we vrouwen tijdens hun zwangerschap en bevalling. Een bevalling thuis of in ons ziekenhuis? Samen met de aangesloten verloskundigenpraktijken staan wij klaar met de beste geboortezorg op maat.

Specialistische zorg binnen de polikliniek Verloskunde begint al bij het intakegesprek bij een van de verloskundigenpraktijken van het Verloskundig Samenwerkingsverband Reinier (VSV), waar wij intensief mee samenwerken. Iedere zwangerschap wordt besproken in een overleg van gynaecologen en verloskundigen. Als het nodig is sluit ook een kinderarts of neonatoloog hierbij aan. Op basis van dit gesprek krijgt iedere aanstaande moeder zo haar eigen zorgpad, speciaal op maat gemaakt. Dicht bij huis door de verloskundige als het kan, bij de gynaecoloog in het ziekenhuis als dat nodig is.

Met een eigen verloskundige is thuis of poliklinisch in het ziekenhuis bevallen mogelijk. Zolang er echter geen problemen worden verwacht tijdens de bevalling. Bij een behandeling door de gynaecoloog tijdens uw zwangerschap krijgt u een medische bevalling in het ziekenhuis.

Speciale poliklinieken

Heeft u extra zorg nodig tijdens uw zwangerschap? Wij hebben speciale poliklinieken en spreekuren. Hier geven we informatie, advies en begeleiding op maat.

Preconceptionele consultatie
Veel vrouwen hebben al voordat ze zwanger worden behoefte aan advies en begeleiding. Dit heet preconceptionele consultatie en kan bij zeer verschillende klachten zijn. Bijvoorbeeld bij een te hoge bloeddruk, overgewicht of een chronische ziekte. De gynaecoloog kijkt naar de mogelijkheden voor een zo gezond mogelijke zwangerschap. De gynaecoloog begeleidt dan meestal ook de hele zwangerschap. Voor een afspraak op deze polikliniek is een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

Prenatale diagnostiek
Op deze polikliniek onderzoeken we zwangere vrouwen die meer kans hebben om een kindje met een aangeboren ziekte of afwijking te krijgen. We doen tests om het kind nog in de buik te onderzoeken. Bijvoorbeeld op het downsyndroom. Lees meer op de pagina Prenatale diagnostiek.

Verloskunde risico-spreekuur
Een spreekuur voor vrouwen die door eerdere problemen of problemen in de huidige zwangerschap extra zorg nodig hebben tijdens de zwangerschap of bevalling. Elke week bieden onze gynaecologen en kliniekartsen dit ‘high-risk’-spreekuur. Soms is bijvoorbeeld een extra echo of bloedonderzoek nodig, om de risico’s tijdens de bevalling goed te kunnen inschatten.

Informatieavond over bevallen
Goed voorbereid de bevalling tegemoet gaan is vaak prettig. Benieuwd hoe bevallen in het Reinier de Graaf ziekenhuis gaat? Kom dan naar onze informatieavond. Hier informeren onder andere artsen, verloskundigen, verpleegkundigen en kraamverzorgenden jullie over de bevalling in het ziekenhuis en over de zorg erna. De avonden zitten al vrij snel vol, kies dan een nieuwe datum. Aanmelden kan niet via het telefoonnummer van de polikliniek Verloskunde. 
In verband met COVID-19 zijn de informatieavonden tot nader order uitgesteld.

Contact

De Verloskunde en kraamafdeling is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 16.30 uur via tel. 015- 260 32 80.

De polikliniek Verloskunde is bereikbaar via 015- 260 42 07.

Bij spoed of klachten tijdens uw zwangerschap kunt u bellen naar  015 – 260 33 30.

Bij de start van uw bevalling (het breken van vliezen of weeën) kunt u bellen  naar 015 – 260 32 30.

Delft, 2e verdieping, gang C

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

De Verloskunde en kraamafdeling is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 16.30 uur via tel. 015- 260 32 80.

De polikliniek Verloskunde is bereikbaar via 015- 260 42 07.

Bij spoed of klachten tijdens uw zwangerschap kunt u bellen naar  015 – 260 33 30.

Bij de start van uw bevalling (het breken van vliezen of weeën) kunt u bellen  naar 015 – 260 32 30.

Vind de weg

Delft, 2e verdieping, gang C