Prenatale Diagnostiek

Is de baby in mijn buik gezond? Op de polikliniek Prenatale diagnostiek onderzoeken we zwangere vrouwen die meer kans hebben om een kindje met een aangeboren ziekte of afwijking te krijgen. Voor een afspraak is een verwijzing nodig.

Sommige ziekten en afwijkingen zijn erfelijk. Dit betekent dat deze kunnen worden doorgegeven aan jullie ongeboren kind. Op de polikliniek Prenatale diagnostiek onderzoeken we het kind in de buik op aangeboren of chromosoomafwijkingen. Bijvoorbeeld op het downsyndroom of een open rug (neuraalbuisdefect of spina bifida). Samen met het Erasmus MC en de verloskundigen in de regio sporen onze gynaecologen en echoscopisten eventuele afwijkingen op. Na uw intake bij de verloskundige wordt naast algemene zwangerschapsinformatie desgewenst ook het traject voor prenatale screening en diagnostiek verder gepland.

U kunt bij Prenatale Diagnostiek terecht als u, de vader of een nabij familielid een erfelijke aandoening heeft. Of als u al een kind heeft met een aangeboren afwijking. Ook bij een afwijkende uitslag van een screening test (zoals de 13 wekenecho en 20 wekenecho of NIPT-test), een zwangerschap bij diabetes of bij gebruik van bepaalde medicijnen kunt u bij ons een afspraak maken voor meer onderzoek. Denk aan een uitgebreide echo, de zogeheten GUO: Geavanceerd Ultrageluid Onderzoek. Een ongewenste uitslag kan voor veel verdriet zorgen. En voor vragen. Ook hiervoor is er bij ons aandacht en begeleiding.

Behandelingen en onderzoek

Tijdens je eerste afspraak bespreken we je klachten. Samen met jou bekijken we welke onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Als dat mogelijk is, doen we al onderzoek tijdens je eerste afspraak.

Daarom Prenatale Diagnostiek bij Reinier de Graaf

Op de polikliniek Prenatale diagnostiek werken verschillende specialisten van ons ziekenhuis samen. Zoals gynaecologen, echoscopisten en verloskundigen uit de regio. Prenatale diagnostiek is een belangrijk onderdeel van ons Moeder en kindcentrum . (Aanstaande) moeders willen wij de beste zorg bieden. Daarom verbeteren we onze zorgverlening iedere dag. Door mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek en door nieuwe technieken te blijven ontwikkelen. Dit doen wij in samenwerking met het Erasmus Medisch Centrum (Rotterdam) en met de Stichting Prenatale Screening Zuidwest Nederland. Zo blijven onze artsen en echoscopisten steeds op de hoogte van nieuwe veranderingen.

Contact

De polikliniek Prenatale diagnostiek is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 42 07.

Delft, 1e verdieping, gang G

Afspraak & Contact

De polikliniek Prenatale diagnostiek is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 42 07.

Vind de weg

Delft, 1e verdieping, gang G