GE-chirurgie

Op de polikliniek GE-chirurgie behandelen we (kwaadaardige) aandoeningen aan slokdarm, maag, lever, galblaas, alvleesklier, darmen of anus. De GE-chirurgen werken nauw samen met de afdeling Maag-, lever- en darmziekten (MDL) en Oncologie.

U komt bij de MDL-specialist als u klachten of een aandoening aan uw slokdarm, maag, lever, galblaas, alvleesklier, darmstelsel of anus heeft. Als blijkt dat het om kanker gaat in het gebied van uw maag, lever of darmen is er een zorgpad. Dit is een extra snelle route met onderzoeken, waarmee u vaak in 1 week al hoort wat er precies aan de hand is. Als er een operatie bij de behandeling hoort, wordt die vaak door de GE-chirurg gedaan. GE-chirurgie staat voor gastro-enterologische chirurgie.

De GE-chirurg werkt binnen het ziekenhuis nauw samen met de MDL-artsen, verpleegkundig specialisten, stomaverpleegkundigen en wondconsulenten. Afhankelijk van uw aandoening kan ook de oncoloog of bestralingsarts bij de behandeling worden betrokken. Ook vinden wij het belangrijk om samen met u als patiënt te beslissen over de behandeling. Het is dan ook verstandig om iemand die u goed kent mee te nemen naar uw afspraak waarbij u uitslagen te horen krijgt. Soms wordt u ook gevraagd om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek. Dan krijgt u hierover extra informatie en tijd om na te denken of u mee wilt doen.  

Behandelingen en onderzoek

Tijdens je eerste afspraak bespreken we je klachten. Samen met jou bekijken we welke onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Als dat mogelijk is, doen we al onderzoek tijdens je eerste afspraak.

Daarom GE-chirurgie bij Reinier de Graaf

De GE-chirurgie heeft een belangrijke functie in de regio bij operaties aan de slokdarm. Patiënten uit de hele regio komen naar ons ziekenhuis voor deze behandelingen. Omdat wij deze operaties vaak uitvoeren, hebben wij veel ervaring en kennis opgebouwd. Bij maag- en alvleesklieroperaties bieden we onderzoek en voor- en nabehandeling aan. Bij operaties van endeldarmkanker gebruiken wij een operatierobot. Met de robot hebben we beter zicht in de ruimte van het kleine bekken. Dit zorgt voor minder schade aan gezond weefsel.

Contact

De polikliniek GE-chirurgie is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 12.15 en van 13.00 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 32 20.

Delft, 1e verdieping, gang F.

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

De polikliniek GE-chirurgie is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 12.15 en van 13.00 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 32 20.

Vind de weg

Delft, 1e verdieping, gang F.