Hematologie

Het specialisme Hematologie onderzoekt en behandelt mensen met een bloedziekte. Die kan in uw bloed, beenmerg of lymfeklieren zitten. Er zijn erg veel verschillende ziekten en behandelingen waarbij de afdeling Hematologie een rol speelt.

Op de afdeling Hematologie van het Reinier de Graaf werken 4 hematologen. Zij zijn gespecialiseerd in goedaardige en kwaadaardige aandoeningen van uw bloed, beenmerg en lymfeklieren. Ook behandelen ze u bijvoorbeeld voor stollingsafwijkingen, afwijkingen in het bloed, multipel myeloom of lymfeklierkanker. De afdeling staat bekend om zijn kennis en ervaring binnen de behandeling van trombose en (acute of chronische) leukemie.

De hematologen bespreken iedere patiënt in het multidisciplinaire overleg. Hierbij zijn ook de afdelingen Pathologie, Immunologie, Klinische chemie en Radiotherapie betrokken. Onze hematologen werken ook samen met specialisten van het HagaZiekenhuis Den Haag en het LUMC in Leiden.

Zoek je als patiënt ondersteuning bij het leven met en na een vorm van bloed- of beenmergkanker? Dan biedt patiëntenvereniging Hematon waardevolle informatie.

Onderzoeken en ziektebeelden

Tijdens uw eerste afspraak bespreken we uw klachten. Samen met u bekijken we welke onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Als dat mogelijk is, doen we al onderzoek tijdens uw eerste afspraak.

Daarom Hematologie bij Reinier de Graaf

Het specialisme Hematologie heeft een topklinische erkenning gekregen voor de behandeling bij chronische leukemie. We bieden patiënten met leukemie of lymfeklierkanker intensieve zorg van hoge kwaliteit. Voor stamceltransplantaties zijn we de samenwerkingspartner van het HagaZiekenhuis en het LUMC. Bij ons krijgen patiënten de voorbehandeling. Hierin willen we hét wetenschaps- en expertiseziekenhuis in de regio zijn.

 

Contact

De afdeling Hematologie is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur bereikbaar via tel. 015 – 260 40 80.

Delft, 1e etage in gang F.

Poliklinieken en verpleegafdelingen

Onze thema's

In Reinier de Graaf hebben wij altijd bijzondere aandacht voor ouderen, moeders en kinderen en patiënten met kanker. Op deze thema’s zoeken we steeds naar nieuwe mogelijkheden in zorg en behandeling.

Meer lezen over Hematologie

Afspraak & Contact

De afdeling Hematologie is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur bereikbaar via tel. 015 – 260 40 80.

Polikliniek Hematologie

De polikliniek Hematologie is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 40 80.

Vind de weg

Delft, 1e etage in gang F.

Polikliniek Hematologie

Delft, 1e etage in gang F.