Hematologie

Het specialisme Hematologie onderzoekt en behandelt mensen met een bloedziekte. Die kan in uw bloed, beenmerg of lymfeklieren zitten. Er zijn erg veel verschillende ziekten en behandelingen waarbij de afdeling Hematologie een rol speelt.

Op de afdeling Hematologie van het Reinier de Graaf werken 4 hematologen. Zij zijn gespecialiseerd in goedaardige en kwaadaardige aandoeningen van uw bloed, beenmerg en lymfeklieren. Ook behandelen ze u bijvoorbeeld voor stollingsafwijkingen, afwijkingen in het bloed, multipel myeloom of lymfeklierkanker. De afdeling staat bekend om zijn kennis en ervaring binnen de behandeling van trombose en (acute of chronische) leukemie.

De hematologen bespreken iedere patiënt in het multidisciplinaire overleg. Hierbij zijn ook de afdelingen Pathologie, Immunologie, Klinische chemie en Radiotherapie betrokken. Daarnaast levert het Researchteam Oncologie een belangrijke bijdrage aan steeds betere behandelingen voor hematologie patiënten met bloedkanker. Onze hematologen werken nauw samen met specialisten van het HagaZiekenhuis Den Haag en het LUMC in Leiden.

Zoek je als patiënt ondersteuning bij het leven met en na een vorm van bloed- of beenmergkanker? Dan biedt patiëntenvereniging Hematon waardevolle informatie.

Ziektebeelden en behandeling

Op onze afdeling hematologie onderzoeken we welk ziektebeeld u heeft. En wat hiervoor de best passende behandeling is. Hieronder leest u informatie over de verschillende ziektebeelden en wat dit voor u betekent. Komt u voor behandeling naar Reinier de Graaf? Dan helpen we u op de dagbehandeling of verpleegafdeling oncologie.

Nieuws en achtergronden

Daarom Hematologie bij Reinier de Graaf

Het specialisme Hematologie heeft een topklinische erkenning gekregen voor de behandeling bij chronische leukemie. We bieden patiënten met leukemie of lymfeklierkanker intensieve zorg van hoge kwaliteit. Voor stamceltransplantaties zijn we de samenwerkingspartner van het HagaZiekenhuis en het LUMC. Bij ons krijgen patiënten de voorbehandeling. Hierin willen we hét wetenschaps- en expertiseziekenhuis in de regio zijn.

 

Contact

De afdeling Hematologie is op werkdagen tussen 8.30 en 15.00 uur bereikbaar via tel. 015 – 260 40 80.

Delft, 1e etage in gang F.

Poliklinieken en verpleegafdelingen

Afspraak & Contact

De afdeling Hematologie is op werkdagen tussen 8.30 en 15.00 uur bereikbaar via tel. 015 – 260 40 80.

Polikliniek Hematologie

De polikliniek Hematologie is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 15.00 uur via tel. 015 – 260 40 80.

Researchteam Oncologie

Afspraken met het researchteam lopen via de polikliniek Oncologie via tel. 015 – 260 40 80. Of via e-mail op: balieoncohema@rdgg.nl. Heeft u vragen over onderzoeken die op dit moment lopen? Neem dan contact op met het Researchteam Oncologie via 015 – 260 34 82 of oncologie-research@rdgg.nl.

 

Verpleegafdeling en dagbehandeling oncologie en hematologie

De dagbehandeling is op werkdagen bereikbaar van 7.30 tot 18.00 uur via tel. 015 – 260 34 79.
De verpleegafdeling is dagelijks open en bereikbaar via tel. 015 – 260 44 01.

Vind de weg

Delft, 1e etage in gang F.

Polikliniek Hematologie

Delft, 1e etage in gang F.

Researchteam Oncologie

Polikliniek Oncologie: 1e verdieping, gang F

Verpleegafdeling en dagbehandeling oncologie en hematologie

Dagbehandeling, 2e verdieping, gang H
Verpleegafdeling, 2e verdieping, gang H