Klinische chemie

Op de afdeling Klinische chemie doen we onderzoek in lichaamsmateriaal. Zoals bloed, urine en andere lichaamsvochten. De uitslag helpt onze specialisten bij het stellen van diagnoses en het kiezen van de juiste behandeling.

Het specialisme Klinische chemie doet 24 uur per dag laboratoriumonderzoek en verzorgt de bloedtransfusies. Daarom staat het belang van de patiënt en de kwaliteit van de laboratoriumzorg altijd centraal. Onze 8 laboratoriumspecialisten (klinisch chemici) werken voor Reinier de Graaf en voor het LangeLand Ziekenhuis.

De klinisch chemici zijn altijd bereikbaar om zorgverleners te adviseren. Zoals bij het aanvragen van zinvolle diagnostiek, het begrijpen van resultaten en overleg over bepalingen. Door samen te werken met specialisten van andere afdelingen, kunnen wij ons onderzoek nog beter uitvoeren.

Daarom Klinische chemie bij Reinier de Graaf

De klinisch chemici werken nauw samen met specialisten van andere laboratoria. Bijvoorbeeld van de afdelingen Medische immunologie, Medische microbiologie en Pathologie. Hierdoor, en dankzij onze moderne apparatuur, is de kwaliteit en snelheid van het onderzoek hoog. Wij stellen de patiënt altijd centraal. Daarom staan we op ieder moment klaar om uw zorgverlener(s) te helpen bij het stellen van een diagnose, het interpreteren van resultaten en te overleggen.

 

 

 

Contact

U kunt zelf geen afspraak maken met klinische chemie

De afdeling klinische chemie is niet te bezoeken. Voor bloedafnames kunt u terecht bij de bloedafname.

Afspraak & Contact

U kunt zelf geen afspraak maken met klinische chemie

Vind de weg

De afdeling klinische chemie is niet te bezoeken. Voor bloedafnames kunt u terecht bij de bloedafname.