Longziekten

De afdeling Longziekten is er voor iedereen met aandoeningen aan de longen en luchtwegen. Van longontsteking tot COPD, astma of longkanker. Naast onderzoek en behandeling van longklachten heeft ons team veel aandacht voor de begeleiding van patiënten.

Het team op de afdeling longziekten bestaat uit longartsen, arts-assistenten, gespecialiseerde (long)verpleegkundigen, longfunctieanalisten en doktersassistenten. Door deze samenstelling van het team kunt u met al uw vragen over uw longaandoening bij ons terecht. Bijvoorbeeld over hoe u kunt omgaan met uw ziekte of hoe u medicijnen kunt inhaleren. Ook steunen we u als u longklachten heeft en wilt stoppen met roken. Voor patiënten met chronische longziekten staan wij altijd klaar voor advies, steun en begeleiding.  

Onze longartsen weten alles van veelvoorkomende longziekten. Daarnaast hebben ze ieder een eigen aandachtsgebied waarin ze gespecialiseerd zijn. Zo krijgt u altijd de beste zorg. Verder is het belangrijk dat u snel hulp krijgt op onze polikliniek bij longproblemen. Voor afspraken kunt u vaak dicht bij huis terecht op 1 van onze locaties in Delft, Voorburg en Naaldwijk. Daarnaast zijn er een aantal speciale poliklinieken. Zoals de Hoestpoli, het Centrum voor slaapstoornissen en het Delfts allergiecentrum. Hier wordt intensief samengewerkt met andere specialismen.

Behandelingen en onderzoek

Tijdens je eerste afspraak bespreken we je klachten. Samen met jou bekijken we welke onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Als dat mogelijk is, doen we al onderzoek tijdens je eerste afspraak.

Daarom Longziekten bij Reinier de Graaf

Reinier de Graaf is een topklinisch ziekenhuis. Uit de hele regio komen patiënten met longaandoeningen naar ons toe. Voor een aantal klachten of ziekten hebben we zelfs speciale poliklinieken in ons ziekenhuis. Hierin werken we vaak met meerdere specialismen samen. Zo is het team van Longziekten ook op de Hoestpoli, het Centrum voor slaapstoornissen en het Delfts Allergie Centrum te vinden. Bij longkanker werkt ons team nauw samen met de afdeling Oncologie. Tijdens de behandeling blijft u wel altijd onder begeleiding van uw eigen longarts. Want persoonlijke zorg en een vertrouwd gezicht vinden wij belangrijk.

Contact

Om een afspraak te maken op de poliklinieken Longziekten in Delft, Voorburg of Naaldwijk zijn wij op werkdagen bereikbaar via 015 – 260 31 40 van 8.30 – 16.30 uur.

Delft: 1e verdieping, gang C
Verpleegafdeling Delft: 3G
Voorburg: 1e verdieping, Noord
Naaldwijk: Behandelcentrum Westland

Poliklinieken en verpleegafdelingen

Onze thema's

In Reinier de Graaf hebben wij altijd bijzondere aandacht voor ouderen, moeders en kinderen en patiënten met kanker. Op deze thema’s zoeken we steeds naar nieuwe mogelijkheden in zorg en behandeling.

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

Om een afspraak te maken op de poliklinieken Longziekten in Delft, Voorburg of Naaldwijk zijn wij op werkdagen bereikbaar via 015 – 260 31 40 van 8.30 – 16.30 uur.

Centrum voor slaapstoornissen

Het Centrum voor Slaapstoornissen is bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdag van 09:00 – 12:00 uur via het telefoonnummer 070-340 11 49.

Op andere dagen kunt u mailen naar Slaapcentrum@rdgg.nl of de voicemail inspreken.

Hoestpoli

De Hoestpoli is bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 -16:30 uur via tel. 015-260 31 40 (Longziekten)

Polikliniek Longziekten

De polikliniek Longziekten is op werkdagen bereikbaar tussen 08.30-16.30 uur via 015-260 31 40. U kunt hier een afspraak maken voor locaties Delft, Voorburg of Naaldwijk.

Vind de weg

Delft: 1e verdieping, gang C
Verpleegafdeling Delft: 3G
Voorburg: 1e verdieping, Noord
Naaldwijk: Behandelcentrum Westland

Centrum voor slaapstoornissen

Behandelcentrum Voorburg en Reinier de Graaf Gasthuis Delft
Bij het maken van uw afspraak hoort u of u naar onze polikliniek KNO, Neurologie of Longziekten gaat.

 

 

Hoestpoli

Locatie Delft:
1e verdieping, gang C, balie 4, poli Longziekten
Locatie Voorburg:
1e verdieping

Polikliniek Longziekten

Delft: 1e verdieping, gang C.
Voorburg: 1e verdieping, Noord.
Naaldwijk: Behandelcentrum Westland