Medische immunologie

Onze medisch immunologen doen laboratoriumonderzoek naar het afweersysteem (immunodiagnostiek). Bijvoorbeeld om te ontdekken of u een ziekte heeft die te maken heeft met uw afweersysteem (immuunsysteem).

In het laboratorium onderzoeken de medisch immunologen (Medische immunologie) lichaamsmateriaal. Bijvoorbeeld bloed, beenmerg of stukjes weefsel. In dit lichaamsmateriaal onderzoeken zij eiwitten (zoals antistoffen), afweercellen en DNA. Zo kunnen zij zien of uw afweersysteem goed werkt. En bovendien of de behandeling die u heeft, goed werkt.

Onze medisch immunologen geven de uitslagen van de laboratoriumonderzoeken door aan de huisartsen, medisch specialisten en organisaties in de gezondheidszorg die het onderzoek hebben aangevraagd. En geven advies over wat die uitslag bij (auto)immuunziekten precies betekent.

Daarom Medische immunologie bij Reinier de Graaf

Onze vakgroep Medische immunologie bestaat uit 3 medisch immunologen. Onze medisch immunologen zijn gespecialiseerd in immunodiagnostiek en werken voor het Reinier de Graaf en Langeland ziekenhuis, Zij werken nauw samen met andere laboratoriumafdelingen, zoals Klinische chemie, Medische Microbiologie en Pathologie. De afdeling verzorgt ook de opleiding tot medisch immunoloog. Dit doen zij samen met de afdeling Medische immunologie van het Erasmus Medisch Centrum (Rotterdam).

 

Contact

U kunt zelf geen afspraak maken met Medische Immunologie.

Medische immunologie is een laboratorium en is dus niet te bezoeken.

Afspraak & Contact

U kunt zelf geen afspraak maken met Medische Immunologie.

Vind de weg

Medische immunologie is een laboratorium en is dus niet te bezoeken.