Medische psychologie

Een lange opname, zware medische behandeling of horen dat u ziek bent, kan zorgen voor psychische klachten. Het specialisme Medische psychologie kan dan een psychologische behandeling bieden, aan uw ziekenhuisbed of op de polikliniek.

Het team van de Medische psychologie gaat uit van de veerkracht in mensen. We begrijpen ook dat het moeilijk is om te horen dat u ziek bent. Of dat het zwaar is om te leven met een chronische ziekte of als er juist geen oorzaak voor uw klachten wordt gevonden. Als u hier bijvoorbeeld somber, boos of angstig over blijft, dan bieden onze psychologen hulp.

Wij van Medische psychologie praten met u en doen als het nodig is psychologisch onderzoek met vragenlijsten. Zo bekijken we welke behandeling u verder kan helpen. Bijvoorbeeld EMDR, ACT, CGT, speltherapie of ouderbegeleiding. Als er cognitieve problemen zijn, zoals vergeetachtigheid, dan bieden we een neuropsychologisch onderzoek.

Behandeling en onderzoek

Ons specialisme heeft drie deelgebieden; Medische psychologie volwassenen, Kinder- en jeugdpsychologie en Neuropsychologie. Er kunnen verschillende behandelingen en onderzoeken worden geboden. Zo goed mogelijk aangepast op uw behoefte en situatie.

Daarom Medische psychologie bij Reinier de Graaf

Reinier de Graaf is een topklinisch ziekenhuis met veel aandacht voor psychische problemen rondom ziekte en opname. Dit is belangrijk, omdat we weten dat uw medische situatie invloed heeft op uw psychische gezondheid. En psychische klachten kunnen ook uw lichamelijke gezondheid beïnvloeden.

Medische psychologie in Reinier de Graaf
Medische psychologie is onderdeel van de afdeling Psychiatrie en Medische psychologie. Onze psychologen werken nauw samen met alle specialismen in het ziekenhuis. Zo is de zorg voor uw lichamelijke en psychische gezondheid altijd goed op elkaar afgestemd.

Contact

De polikliniek Medische psychologie is op werkdagen bereikbaar via 015 – 260 50 40 van 08.30 tot 17.00 uur

Route polikliniek
1e verdieping, afdeling J

Onze thema's

In Reinier de Graaf hebben wij altijd bijzondere aandacht voor ouderen, moeders en kinderen en patiënten met kanker. Op deze thema’s zoeken we steeds naar nieuwe mogelijkheden in zorg en behandeling.

Veelgestelde vragen

Meer lezen over Medische psychologie

Afspraak & Contact

De polikliniek Medische psychologie is op werkdagen bereikbaar via 015 – 260 50 40 van 08.30 tot 17.00 uur

Vind de weg

Route polikliniek
1e verdieping, afdeling J