Naar het ziekenhuis tijdens de coronacrisis?

Dit zijn onze maatregelen en huisregels

Nucleaire Geneeskunde

Op de afdeling Nucleaire geneeskunde werken we met radioactieve stoffen. Met deze stoffen kunnen wij verschillende functies van uw lichaam onderzoeken en behandelen.

Met radioactieve stoffen kunnen we verschillende onderzoeken doen. Via een bloedvat, uw huid of eten krijgt u een heel lage dosering toegediend. Zo kunnen we bijvoorbeeld uw nierfunctie onderzoeken. Ook kunnen we berekenen hoe snel uw schildklier werkt. Of waar de schildwachtklier precies zit bij bijvoorbeeld borstkankerpatiënten. Bij Nucleaire geneeskunde hebben we ook een botdensitometer. Een apparaat dat met röntgenstraling uw botdichtheid kan meten.

We gebruiken radioactieve stoffen ook bij behandelingen. Zoals de behandeling van een te snel werkende schildklier. Hiervoor krijgt u radioactief jodium.

Behandelingen en onderzoek

Op de afdeling nucleaire geneeskunde worden onderzoeken en behandelingen gedaan in opdracht van uw specialist of huisarts. U komt dan ook altijd via een verwijzing bij ons, neem voor uw afspraak altijd goed de voorbereidingen door die te vinden zijn in de bijbehorende folder.

Daarom Nucleaire Geneeskunde bij Reinier de Graaf

Onze afdeling Nucleaire geneeskunde werkt nauw samen met een aantal andere ziekenhuizen in de regio. Samen bieden wij bijvoorbeeld PET-CT-scans en SPECT-CT-scans aan. Op deze manier bent u altijd zeker van de beste zorg van de hoogste kwaliteit.

De afdeling Nucleaire Geneeskunde zet zich in voor kennisverbreding van specialisten in zowel Reinier de Graaf als andere ziekenhuizen in Nederland en België. Met innovatieve projecten en een jaarlijks symposium georganiseerd door de afdeling, blijft de kennis van de specialisten en medisch nucleair werkers up-to-date. Meer informatie over de afdeling vind je hier.

 

Contact

De afdeling Nucleaire geneeskunde is bereikbaar op werkdagen van 07.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 42 33.

Locatie Delft, begane grond, gang G

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

De afdeling Nucleaire geneeskunde is bereikbaar op werkdagen van 07.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 42 33.

Vind de weg

Locatie Delft, begane grond, gang G