Nucleaire Geneeskunde

Op de afdeling Nucleaire geneeskunde werken we met radioactieve stoffen. Met deze stoffen kunnen wij verschillende functies van uw lichaam in beeld brengen en behandelen. We gebruiken technieken als de SPECT-CT en PET-CT scanners.

Met radioactieve stoffen doen we verschillende onderzoeken. Via een bloedvat, uw huid of eten krijgt u een heel lage dosering toegediend. Zo doen we gericht onderzoek. Bijvoorbeeld naar de locatie van de schildwachtklier bij borstkankerpatiënten. Ook kunnen we berekenen hoe snel uw schildklier werkt. We werken ook samen met de Osteoporosepolikliniek om uw botdichtheid te meten.

Ook gebruiken we radioactieve stoffen bij behandelingen. Zoals de behandeling van een te snel werkende schildklier. En bij de behandeling van prostaatkanker.

Behandelingen en onderzoek

Op de afdeling nucleaire geneeskunde worden onderzoeken en behandelingen gedaan in opdracht van uw specialist of huisarts. U komt dan ook altijd via een verwijzing bij ons, neem voor uw afspraak altijd goed de voorbereidingen door die te vinden zijn in de bijbehorende folder.

Nieuws en achtergronden

Daarom Nucleaire Geneeskunde bij Reinier de Graaf

Onze afdeling Nucleaire geneeskunde werkt nauw samen met een aantal andere ziekenhuizen in de regio. Samen bieden wij bijvoorbeeld PET-CT-scans en SPECT-CT-scans aan. Op deze manier bent u altijd zeker van de beste zorg van de hoogste kwaliteit.

De afdeling Nucleaire Geneeskunde zet zich in voor kennisverbreding van specialisten in zowel Reinier de Graaf als andere ziekenhuizen in Nederland en België. Met innovatieve projecten en een jaarlijks symposium georganiseerd door de afdeling, blijft de kennis van de specialisten en medisch nucleair werkers up-to-date. We maken gebruik van moderne apparatuur bij Nucleaire geneeskunde om de beste zorg te bieden.

 

Contact

De afdeling Nucleaire geneeskunde is bereikbaar op werkdagen van 07.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 42 33.

Locatie Delft, begane grond, gang G

Poliklinieken en verpleegafdelingen

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

De afdeling Nucleaire geneeskunde is bereikbaar op werkdagen van 07.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 42 33.

Polikliniek Nucleaire geneeskunde

De afdeling Nucleaire geneeskunde is bereikbaar op werkdagen van 07.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 42 33.

Vind de weg

Locatie Delft, begane grond, gang G

Polikliniek Nucleaire geneeskunde

Locatie Delft, begane grond, gang G