Palliatieve zorg

Palliatieve zorg is zorg als u ziek bent en niet meer kunt genezen. Bij palliatieve zorg kijken we samen naar wat voor u kwaliteit van leven is. Niet alleen het verlichten van uw klachten, maar ook steun bij wat voor u nog belangrijk is.

Dat u niet meer kunt genezen, betekent niet dat er geen behandelingen meer mogelijk zijn. Wij kunnen áltijd iets voor u betekenen. Met zorg en ondersteuning denken we met u mee in mogelijkheden. Niet alleen bij lichamelijke klachten, zoals pijn of vermoeidheid. Maar ook bij het omgaan met emoties als angst of somberheid, bij steun voor uw partner of familie en bij vragen over het leven zijn wij er. Reinier de Graaf heeft een eigen specialistisch palliatief team. Dit team geeft advies, maar neemt de zorg niet over. Het team van palliatieve zorg bestaat uit een oncoloog, pijnspecialist, geriater, radiotherapeut, apotheker, huisarts, longarts, geestelijk verzorger en gespecialiseerd verpleegkundigen. Uw behandelend arts kan dit team om advies vragen. Voor u en uw naasten is de gespecialiseerd verpleegkundige palliatieve zorg uw contactpersoon.

 

Nieuws en achtergronden

Daarom Palliatieve zorg bij Reinier de Graaf

Palliatieve zorg is niet hetzelfde als terminale zorg. Terminale zorg is zorg en steun bij het sterven. Palliatieve zorg gaat over de kwaliteit van leven. Ons palliatief team kan u ondersteunen bij het maken van keuzes. U kunt uw wensen, maar zeker ook uw grenzen aangeven. Dit geeft vaak meer rust en overzicht over uw situatie.

In Reinier de Graaf biedt het specialistisch palliatief team als dat nodig is zorg bij een levensbedreigende ziekte. Hierdoor houdt u zelf beter de controle over uw leven. Ons team ondersteunt ruim 400 patiënten per jaar. En dit aantal groeit. Steeds meer artsen in ons ziekenhuis vragen ons om advies en betrokkenheid. Daarnaast werken wij nauw samen met huisartsen, thuiszorgorganisaties en andere zorgverleners buiten het ziekenhuis.

Contact

Het specialistisch palliatief team (SPT) is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur via 015 – 260 45 76 of spt@rdgg.nl

Poliklinisch spreekuur vindt plaats in Delft, 1e etage, gang F.

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

Het specialistisch palliatief team (SPT) is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur via 015 – 260 45 76 of spt@rdgg.nl

Vind de weg

Poliklinisch spreekuur vindt plaats in Delft, 1e etage, gang F.