Pathologie

Uw specialist of huisarts kan een stukje weefsel (biopt) bij u afnemen. Dit gaat voor onderzoek naar de afdeling Pathologie. Door stukjes weefsel, organen of ander lichaamsmateriaal te onderzoeken, kan de patholoog een diagnose geven.

Onze afdeling Pathologie is onderdeel van het RHMDC (het diagnostisch centrum van het Reinier de Graaf Gasthuis). Hier doen onze pathologen weefsel- en cellulairdiagnostiek. Dat is onderzoek van lichaamsmateriaal. Dit doen we niet alleen voor onze eigen locatie in Delft, maar ook voor ziekenhuizen en huisartsen uit de regio.

Op onze afdeling Pathologie werken 11 pathologen. Zij hebben veel kennis en zijn gespecialiseerd in verschillende deelgebieden. Zo is er bijvoorbeeld speciale aandacht voor borstkanker, gynaecologie, urologie (urinewegen), long- en gastro-intestinale pathologie en dermatologie (de huid). Ook onderzoeken we lichaamsmateriaal van overleden patiënten, dit heet autopsie. Zo kunnen we achterhalen wat de oorzaak is van hun overlijden.

Daarom Pathologie bij Reinier de Graaf

De afdeling Pathologie heeft een modern ingericht laboratorium. Hier staan kwaliteit en effectiviteit centraal. De ISO 15189-certificeringen is daarvan de erkenning. Ook hebben wij een certificering voor het Bevolkingsonderzoek Dikke Darm Kanker.

Op onze afdeling Pathologie bieden wij ook de B-opleiding tot patholoog aan. Er is ruimte voor studenten uit de opleidings- en onderwijsregio’s Rotterdam en Leiden. Ook zijn er stageplaatsen voor analisten in opleiding en co-assistenten.

Contact

Niet van toepassing

 .

Afspraak & Contact

Niet van toepassing

Vind de weg

 .