Radiotherapie

Op de afdeling Radiotherapie behandelen we u met straling. De sterke röntgenstralen richten we heel precies op de te behandelen plek. Meestal bij kanker, maar soms ook als het niet om een tumor gaat, zoals bestraling van een hielspoor

Op onze afdeling Radiotherapie zien we vooral patiënten met borstkanker, longkanker, slokdarmkanker, prostaatkanker en endeldarmkanker. Ook zijn wij een van de weinige ziekenhuizen in Nederland die goedaardige aandoeningen behandelt met bestraling. Zoals de ziekte van Dupuytren, van Ledderhose en een hielspoor. Door de lage dosis straling kan een langdurige ontsteking verminderen.  

Bestraling in Reinier de Graaf
De afdeling Radiotherapie heeft een bijzondere samenwerking met het LUMC. Samen vormen we namelijk 1 unieke afdeling. We hebben dezelfde moderne apparatuur voor bestraling, dezelfde manier van werken en dezelfde software. Samen onderzoeken we steeds nieuwe technieken. Zo kiezen we per dag steeds het beste bestralingsplan bij blaasbestralingen. In de toekomst kunnen we dit ook bij darmkanker doen.

Behandeling

Samen met u nemen we het behandelplan door. Als het mogelijk is, doen we dezelfde dag een CT-scan ter voorbereiding op de bestraling. Ongeveer een week na uw afspraak, gaan de bestralingen van start.

Daarom Radiotherapie bij Reinier de Graaf

Reinier de Graaf vormt samen met het LUMC een unieke afdeling Radiotherapie op 2 locaties. Zo bundelen we onze kennis en krachten voor de beste zorg bij bestraling.

Op onze kleine afdeling hebben we veel oog voor u als patiënt. U vindt bij ons persoonlijke aandacht. De wachttijd is kort en we helpen u graag op uw afgesproken tijd.

Tijdens de periode dat u de bestraling krijgt, kunt u gratis parkeren. Hiervoor krijgt u vanaf uw eerste bestralingsdag een pasje voor de speciale parkeerplaats achter het ziekenhuis. Vanaf hier is uw route naar de afdeling ook korter.

Contact

De afdeling Radiotherapie is op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur bereikbaar via 015 – 260 41 30.

Radiotherapie is te vinden op de begane grond, in gang J.

Onze thema's

In Reinier de Graaf hebben wij altijd bijzondere aandacht voor ouderen, moeders en kinderen en patiënten met kanker. Op deze thema’s zoeken we steeds naar nieuwe mogelijkheden in zorg en behandeling.

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

De afdeling Radiotherapie is op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur bereikbaar via 015 – 260 41 30.

Vind de weg

Radiotherapie is te vinden op de begane grond, in gang J.