Spoedeisende hulp

Voor iedereen die met spoed medische zorg nodig heeft, is er de Spoedeisende Hulp. Afgekort SEH. De SEH is áltijd open. Bijvoorbeeld voor snelle zorg na een ongeluk, botbreuk, bij hartklachten of benauwdheid.

De Spoedeisende Hulp vindt u direct naast de ingang van het ziekenhuis. U kunt hier 7 dagen per week, 24 uur per dag terecht voor hulp die niet kan wachten tot de volgende dag. Meestal komt u via een verwijzing van de huisarts, huisartsenpost of melding van 112 naar de SEH. Soms komen patiënten zelf naar ons toe.

Er staat dag en nacht een team voor u klaar van SEH-artsen en SEH-verpleegkundigen. Zij zijn gespecialiseerd in spoedhulp. Onze verpleegkundig specialisten behandelen botbreuken en wonden. Bij binnenkomst van de Spoedeisende hulp bekijken we direct hoe ernstig uw klachten zijn. Dit noemen we triage. De patiënten met de meeste spoed worden eerst geholpen. Wel kunnen we vast pijnstillers geven als u moet wachten.

Hou er rekening mee dat er per patiënt maximaal twee begeleiders/bezoekers mee mogen komen. Op deze manier kunnen onze zorgprofessionals zo goed mogelijk hun werk blijven doen. Daarnaast vragen we u om u ook op de SEH aan onze huisregels te houden.

Weet u wie of welke instantie u moet bellen in geval van spoed? Kijk hier voor meer informatie.

Bezoek Spoedeisende hulp

Meestal komt op op de Spoedeisende hulp nadat u verwezen bent via de huisarts of huisartsenpost. Of u komt via een melding van 112 met de ambulance naar ons ziekenhuis. Soms komen patiënten zelf naar ons toe. Vaak doen we een aantal onderzoeken om te kijken wat er aan de hand is. Dit kan een röntgenfoto, hartfilmpje of ander onderzoek zijn. Ondertussen krijgt u pijnmedicatie als dit nodig is.

Nieuws en achtergronden

Daarom Spoedeisende hulp bij Reinier de Graaf

Het gespecialiseerde team van de SEH kan snel handelen als dat nodig is. Ook bij het onderzoeken wat er aan de hand is. Zo kunnen al onze SEH-artsen gerichte echo’s maken. Pijn tijdens onderzoek en behandeling proberen we zoveel mogelijk te verlichten. Bijvoorbeeld met medicijnen. Ook kunnen we u of uw kind even kort in slaap brengen.

We willen niemand op de SEH langer laten wachten dan nodig is. Bij hartklachten werken we samen met de Eerste Harthulp. Zo krijgen patiënten met hartproblemen snel de juiste hartzorg. Ook bij herseninfarcten is het belangrijk direct te handelen. Daarvoor is er onze afdeling Eerste Hersenhulp.

Contact

Samen met de Huisartsenpost vormt de SEH de Spoedpost. De
Huisartsenpost is buiten kantoortijden bereikbaar op:
015 – 251 19 30 (Delft)
0174 – 63 87 38 (Westland)

De SEH bevindt zich naast de hoofdingang.

Onze thema's

In Reinier de Graaf hebben wij altijd bijzondere aandacht voor ouderen, moeders en kinderen en patiënten met kanker. Op deze thema’s zoeken we steeds naar nieuwe mogelijkheden in zorg en behandeling.

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

Samen met de Huisartsenpost vormt de SEH de Spoedpost. De
Huisartsenpost is buiten kantoortijden bereikbaar op:
015 – 251 19 30 (Delft)
0174 – 63 87 38 (Westland)

Vind de weg

De SEH bevindt zich naast de hoofdingang.