Urologie

Het specialisme Urologie houdt zich bezig met aandoeningen aan de urinewegen. Dit zijn de plasbuis, blaas, urineleiders en nieren. Ook het mannelijke geslachtsorgaan hoort bij dit vakgebied.

De afdeling Urologie bestaat uit 6 specialisten (urologen). Iedere uroloog is gespecialiseerd in een eigen aandachtsgebied. Hierdoor kunnen we goede zorg bieden bij verschillende urologische problemen. Van urineverlies, nierstenen tot prostaatkanker. Ook werken er 2 arts assistenten en een uroloog-chef de clinique op de afdeling en bieden 3 gespecialiseerde triageverpleegkundigen en 2 continentieverpleegkundigen extra begeleiding. De afdeling Urologie heeft ook een eigen website waar u meer informatie kunt vinden.

Naast de beste basiszorg bij veelvoorkomende urinewegklachten, willen we ook vooroplopen in ons vakgebied. Bijvoorbeeld in prostaatkankerzorg. Alle kennis en ervaring is gebundeld in het Reinier Haga Prostaatkankercentrum. Zo kunnen we patiënten met voortekenen van prostaatkanker snel een diagnose en behandelplan bieden. Door bij operaties gebruik te maken van de hulp van een operatierobot of laser, zijn de operaties minder belastend voor de patiënt. Door minder schade aan gezond weefsel, extra nauwkeurig kunnen werken of een korter verblijf in het ziekenhuis.

Behandelingen en onderzoek

Tijdens je eerste afspraak bespreken we je klachten. Samen met jou bekijken we welke onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Als dat mogelijk is, doen we al onderzoek tijdens je eerste afspraak.

Nieuws en achtergronden

Daarom Urologie bij Reinier de Graaf

De afdeling Urologie biedt al jaren de beste zorg bij urologische problemen. Elk jaar volgen onze urologen (internationale) bijscholingen voor verschillende aandachtsgebieden. Zo blijven we op de hoogte van de nieuwste technieken en behandelingen. Een voorbeeld hiervan is de DaVinci-robot bij prostaatkanker. Het Prostaatkankercentrum maakt als eerste in Nederland gebruik van een innovatieve operatietechniek: de neurosafe methode. Hierbij worden de zenuwen die de penis bedienen gespaard, mits het kankertechnisch verantwoord is. De kans op erectieproblemen daalt hiermee drastisch. Ook maken we als vierde centrum in Nederland gebruik van de GreenLight Laser-behandeling. Zo kunnen we patiënten met plasklachten bij een goedaardige prostaatvergroting behandelen met minder risico op bloedverlies.                            

Contact

De afdeling Urologie is op werkdagen bereikbaar van 8.30 – 16.30 uur via tel. 015 – 260 39 43.

Delft, polikliniek 1e verdieping, gang D
Naaldwijk, begane grond
Voorburg, 1e verdieping
Ypenburg, 1e verdieping

Poliklinieken en verpleegafdelingen

Onze thema's

In Reinier de Graaf hebben wij altijd bijzondere aandacht voor ouderen, moeders en kinderen en patiënten met kanker. Op deze thema’s zoeken we steeds naar nieuwe mogelijkheden in zorg en behandeling.

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

De afdeling Urologie is op werkdagen bereikbaar van 8.30 – 16.30 uur via tel. 015 – 260 39 43.

Bekkenbodemcentrum

Het Bekkenbodemcentrum is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 16:30 uur via tel. 015 – 260 42 07.

Afhankelijk van het specialisme waar jouw klachten onder vallen, kun je bellen met een van de onderstaande poliklinieken:

Polikliniek Urologie (015) 260 39 43

Polikliniek GE/Chirurgie (015)260 32 20

Polikliniek Gynaecologie (015)260 42 07

Polikliniek MDL 015-260 32 00

Polikliniek Urologie

De polikliniek Urologie is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 39 43.

Vind de weg

Delft, polikliniek 1e verdieping, gang D
Naaldwijk, begane grond
Voorburg, 1e verdieping
Ypenburg, 1e verdieping

Bekkenbodemcentrum

Delft, 1e verdieping

Polikliniek Urologie

Delft, 1e verdieping, gang D
Naaldwijk, begane grond
Voorburg, 1e verdieping