Wacht- en toegangstijden

Hoe lang duurt het voordat je voor een eerste afspraak op een polikliniek of voor een behandeling op de OK of een polikliniek terecht kunt? En wat zijn de toegangstijden voor het maken van een scan, röntgenfoto of een andere diagnostische behandeling?

Wacht- en toegangstijden

De wacht- en toegangstijden werken we wekelijks bij. De wacht- en toegangstijden in het overzicht hieronder werken we periodiek bij. Wij baseren ons daarbij op de wacht- en toegangstijden van de voorgaande week of weken. De onderstaande tijden geven dus een goede inschatting, maar kunnen afwijken van de daadwerkelijke wacht- en toegangstijden. De tijden kunnen langer zijn als je een voorkeur hebt voor een bepaalde arts. Spoedgevallen gaan altijd voor.

In het schema zie je de wacht- en toegangstijden waarvan de publicatie vanuit de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) vereist is. Naast de genoemde behandelingen biedt het Reinier de Graaf ziekenhuis nog veel meer zorg. De wacht- en toegangstijden daarvoor kun je afstemmen met de betreffende polikliniek of arts.

Sneller geholpen worden
Wij doen er alles aan om je zo snel mogelijk te helpen. Wij werken met de Treeknorm, wat wil zeggen dat zorgaanbieders en zorgverzekeraars maximaal aanvaardbare wachttijden zijn overeengekomen. Voor een intakegesprek is dit 4 weken vanaf je eerste contact met de zorgaanbieder en voor de start van een behandeling 7 weken vanaf het intakegesprek. Lukt het niet om een afspraak te maken binnen deze normen? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar en vraag om wachtlijstbemiddeling.

Wachttijden