Naar het ziekenhuis tijdens de coronacrisis?

Meer informatie

Bezoek aan een polikliniek

Hier leest u informatie over een bezoek aan een van onze poliklinieken. Wat moet u meenemen, waar kunt u zich melden. Op deze vragen kunt u hier een antwoord vinden.

U dient bij uw eerste bezoek een aantal zaken mee te nemen:

  • Legitimatiebewijs: identiteitskaart, paspoort of rijbewijs
  • Geldige verzekeringspolis of geldig verzekeringspasje
  • Verwijsbrief van uw huisarts, verloskundige of specialist en/of uw verwijskaart. Bent u door uw verwijzer digitaal verwezen (via ZorgDomein), neem dan uw ZorgDomein-nummer mee
  • Lijst met medicijnen die u gebruikt
  • Uw keuringspapieren als u voor een keuring komt

Stap 1: registreren bij registratiezuil of patiëntenregistratie

Voor een bezoek aan een van onze poliklinieken hebt u een patiëntenpas nodig. Dit is een persoonlijk pasje met daarop uw foto, dat u gemakkelijk in uw portemonnee kunt opbergen. Dit pasje kan gemaakt worden bij een van de twee registratiezuilen in de centrale hal in Delft en aan de balie patiëntenregistratie op de locatie Voorburg. Deze pas is voor volwassenen tien jaar geldig en voor kinderen twee jaar.

Registreert u zich in Delft met uw identiteitskaart of paspoort, dan neemt de registratiezuil de pasfoto digitaal over. Deze foto wordt, met uw toestemming, in het ziekenhuissysteem opgenomen en is alleen zichtbaar voor de ziekenhuismedewerkers die u behandelen. Na een succesvolle inschrijving ontvangt u uw patiëntenpas direct uit de zuil. Onze gastvrouwen en -heren kunnen u hierbij helpen.

Als de registratie niet kan worden voltooid, krijgt u uit de registratiezuil een oproepnummer. Met dat nummer wordt u via het beeldscherm opgeroepen voor een van de registratiebalies, waar uw registratie handmatig kan worden voltooid.

Als u zich registreert met uw rijbewijs, dan moet vaak aan de zuil een nieuwe digitale foto worden gemaakt. Ook duurt deze registratie iets langer omdat de patiëntenpas niet aan de zuil wordt geprint, maar aan de balie van de patiëntenregistratie. U ontvangt aan de zuil een oproepticket waarmee u met voorrang uw pasje aan de balie van de patiëntenregistratie kunt ophalen.

Openingstijden
In het Gasthuis in Delft zijn de openingstijden van de patiëntenregistratie van 7.30 tot 17.00 uur, op maandag tot en met vrijdag. Komt u tussen 7.00 en 7.30 uur, dan ontvangt u een tijdelijke pas. Deze tijdelijke pas wordt uitgegeven door de receptie en kan alleen gebruikt worden tussen 7.00 en 7.30 uur. De openingstijden van de patiëntenregistratie in locatie Voorburg zijn van 8.00 tot 16.30 uur, op maandag tot en met vrijdag.

Uw gegevens wijzigen
Wijzigen uw gegevens, bijvoorbeeld uw adres, huisarts of zorgverzekeraar, dan verzoeken wij u dat bij een volgend bezoek door te geven via de registratiezuil in Delft of bij de balie van de patiëntenregistratie.

Stap 2: melden bij de polikliniek

De poliklinieken bevinden zich op de eerste verdieping van het Gasthuis. U bereikt deze via de lift of roltrap in de centrale hal. Bij binnenkomst komt u onze gastvrouwen en -heren direct tegen, zij wijzen u graag de weg of brengen u naar de juiste bestemming. Ook zijn er ‘wegwijzers’ te krijgen, een plattegrond van het ziekenhuis. Uiteraard kunt u ook zelfstandig via de bewegwijzering de route vinden naar uw afspraak.

In Delft meldt u zich aan bij de aanmeldzuil van de betreffende polikliniek. Aan deze zuil ontvangt u informatie over uw afspraak, of u in de wachtruimte kunt plaatsnemen of dat u zich dient te melden aan de balie. Deze informatie ontvangt u ook op een oproepticket uit de zuil. Op de andere locaties van ons ziekenhuis meldt u zich bij de balie en geeft u uw verwijsbrief en uw polikliniekkaart af aan de assistent. Vervolgens wordt u opgeroepen als u aan de beurt bent.

Wij doen er alles aan om u op de afgesproken tijd te behandelen. Helaas zijn wachttijden niet altijd te voorkomen. Op de polikliniek houden verschillende specialisten en arts-assistenten een spreekuur. Een patiënt die na u binnenkomt kan daarom eerder aan de beurt zijn.

Stap 3: opgeroepen door de behandelaar

In Delft wordt u in de wachtruimte geïnformeerd via een oproepscherm. Op dit scherm verschijnt het oproepnummer van uw oproepticket als u aan de beurt bent en kunt u de eventuele wachttijden per spreekuur zien. Op het scherm leest u ook in welke spreekkamer uw afspraak is. Onze gastvrouwen en -heren kunnen u hierbij helpen. Op onze andere locaties wordt u door de arts uit de wachtruimte opgehaald.

Stap 4: in de spreekkamer

De medisch specialist zal u in de spreekkamer vragen stellen en u eventueel onderzoeken. Natuurlijk kunt u ook zelf vragen stellen. Het is daarom handig om uw eerste afspraak goed voor te bereiden en de vragen die u heeft op te schrijven. Bekijk ook onze pagina over de Drie goede vragen, waarmee u goed voorbereid het gesprek in gaat. Herhaal altijd even in uw eigen woorden wat de arts tegen u heeft gezegd. Zo kunt u controleren of u het goed heeft begrepen.

Stap 5: Vervolg- of herhalingsafspraak plannen

Als u voor een afspraak op een van onze poliklinieken bent, dan kunt u als dat nodig is direct een vervolg- of herhalingsafspraak bij de assistente aan de balie maken. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met de betreffende polikliniek om een nieuwe afspraak in te plannen. De telefoonnummers van de poliklinieken vindt op de desbetreffende afdelingspagina’s.