Bevallen

Een bevalling blijft iets bijzonders. Ook voor ons. In het Moeder en Kindcentrum bieden we jullie alle zorg rondom de geboorte. En daarbij is er aandacht voor het hele gezin. Dat is de bijzondere gezinsgerichte zorg van Reinier de Graaf.

Bevallen kan in onze kliniek met jullie eigen verloskundige. Als de bevalling is gestart, bepaalt zij wanneer jullie naar het ziekenhuis kunnen komen. Onze Verlos- en kraamafdeling staat dag en nacht klaar om jullie te ontvangen. Medische zorg, zoals pijnbestrijding, is dichtbij. Een prettig idee.

Zijn jullie tijdens de zwangerschap onder behandeling bij onze gynaecoloog? Of is er tijdens de zwangerschap een medische indicatie? Dan gebeurt de bevalling altijd in het ziekenhuis. In onze comfortabele verlossuites hebben jullie alle ruimte en zorg die nodig is. Ook na de geboorte kunnen jullie hier blijven. Partners kunnen zelfs blijven overnachten.

Reinier de Graaf is een opleidingsziekenhuis, dus het is mogelijk dat er collega’s in opleiding aanwezig zijn bij de bevalling. Als u dit niet wilt, respecteren wij dit uiteraard.

In English: https://www.degynaecoloog.nl/informatiefilms/having-a-baby-in-the-netherlands/
In Arab: https://www.degynaecoloog.nl/informatiefilms/%d8%a5%d9%86%d8%ac%d8%a7%d8%a8-%d8%b7%d9%81%d9%84-%d9%81%d9%8a-%d9%87%d9%88%d9%84%d9%86%d8%af%d8%a7/
Polish/Turkish : https://www.kennisnetgeboortezorg.nl/een-baby-krijgen-hoe-en-wat-in-vijf-talen/

In onze folders over Bevallen vindt u meer informatie over bevallen in het ziekenhuis:

In onderstaande folders meer informatie over pijnstilling tijdens de bevalling:

In English:

Uw keuze

Voor ondersteuning tijdens de bevalling zijn ook partners welkom bij ons. Samen verblijven jullie in een van onze verlossuites. Is het nodig om langer in het ziekenhuis te blijven dan is er de kraamsuite. Alle zorg voor moeder en kind is bij ons altijd dicht bij elkaar geregeld, met aandacht voor het hele gezin.

Alles wat u moet weten over bevallen

Tips

Zo goed mogelijk voorbereid op de bevalling? Dan is er de voorlichtingsvideo ‘Bevallen in Reinier’. Daarnaast zijn er onze folders voor meer informatie. Bijvoorbeeld over pijnbestrijding tijdens de bevalling.

Heb jij je, via Reinier de Graaf, bij de bloedbank Sanquin aangemeld als donor van navelstrengbloed, kijk hier voor meer info.

Bevallen in Reinier

Weer thuis

Na toestemming van de verloskundige of gynaecoloog, mogen jullie naar huis. Daar nemen de verloskundige en kraamzorg de zorg voor jullie over. Herstellen van een bevalling verschilt bij iedereen, maar in het Reinier de Graaf ziekenhuis zorgen we voor de beste start.

 

Alles wat u moet weten over bevallen

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

De Verloskunde- en kraamafdeling is bereikbaar via tel. 015 – 260 32 80. Of bij spoed via tel. 015 – 260 32 30. De polikliniek is dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 16.30 uur via tel. 015-260 4207.