Endeldarmkanker

Endeldarmkanker is een vorm van darmkanker en een van de meest voorkomende vormen van kankersoorten in Nederland. In Reinier de Graaf kunt u snel terecht voor aanvullend onderzoek. We behandelen volgens de nieuwste en beste kennis over endeldarmkanker.

Als u te horen krijgt dat u endeldarmkanker heeft, kan dat veel zorgen geven. In Reinier de Graaf staat een deskundig team van professionals klaar. Onze maag-darm-leverartsen, chirurgen, pathologen, oncologen en verpleegkundig specialisten werken nauw samen om u de beste zorg te bieden. Zo gebruiken we altijd de nieuwste kennis over de behandeling van endeldarmkanker.

Met verschillende technieken onderzoeken wij uw endeldarm. Zowel van binnen met een kleine camera (colonoscopie), als van buiten met een röntgenonderzoek (CT- en MRI-scan). Ook voor een behandeling bent u in Reinier de Graaf op de juiste plek. U volgt een persoonlijk zorgpad en als team bespreken we samen met u ons behandeladvies. Als patiënt beslist u bij ons dus mee over uw behandeling.

Uw zorgpad

In Reinier de Graaf zien we dat de onderzoeken en behandeling die u volgt als patiënt een hele ‘reis’ is. Om die zo eenvoudig mogelijk te maken voor u zorgen we ervoor dat afspraken bij ons zoveel mogelijk gecombineerd worden op 1 dag. Zo hoeft u minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Ook zorgt het ervoor dat deze intensieve periode van onderzoeken zo kort mogelijk duurt. Zo weet u snel waar u aan toe bent. Dat noemen we een zorgpad.

Uw keuze

Als u kanker heeft, komt u voor lastige keuzes te staan. Wij informeren u zorgvuldig over alle mogelijkheden. Ook krijgt u altijd bedenktijd. Zo kunt u de keuze maken die bij u past. Meer informatie over samen beslissen krijgt u in deze video.

Bekijk de video

Tips

Tijdens de onderzoeken en uw behandeling proberen we zo veel mogelijk rekening te houden met uw wensen. U kunt daarom altijd aangeven wat u belangrijk vindt. Twijfelt u over de diagnose of het behandelplan? Vraagt u dan gerust een second opinion aan.

 

Weer thuis

Bent u na uw behandeling weer thuis en heeft u een vraag? U kunt altijd contact met ons opnemen om uw vragen te bespreken. Belt u ons gerust op 015 – 260 32 20 of stuur een e-mail naar gechirurgie@rdgg.nl.

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

De afdeling MDL/GE Chirurgie is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur via tel. (015) 260 32 20. U kunt uw vraag ook mailen naar Geasschirurgie@rdgg.nl.