Vergeetachtigheid onderzoeken

Als oudere patiënt kunt u last krijgen van vergeetachtigheid. Of van veranderingen in de hersenfuncties. Op de polikliniek Geriatrie onderzoeken we de oorzaak van deze problemen.

Als u merkt dat uw geheugen achteruitgaat, is dat vervelend en soms zelfs beangstigend. U kunt dingen horen of zien die er niet zijn of last krijgen van gedragsveranderingen en achterdochtigheid. Ook wordt afspraken plannen en nakomen moeilijker. Op de afdeling Geriatrie gaan we hierover in gesprek, met u en een naaste. Bijvoorbeeld uw partner of mantelzorger.

Met verschillende onderzoeken sporen we de oorzaak van uw geheugenproblemen op. We doen lichamelijk en psychologisch onderzoek, zoals een geheugentest en bloedonderzoek. En we kijken naar mogelijke medicijnen. Als het nodig is, maken we een CT- of MRI-scan. Zo kunnen we een diagnose stellen en een behandelplan maken dat bij u past.

Uw keuze

Als u als oudere patiënt geheugenproblemen krijgt, kunt u bij Reinier de Graaf terecht om de oorzaak te onderzoeken. Dit kan bijvoorbeeld een ziekte als alzheimer zijn. Met de onderzoekuitslag kan uw arts een behandelplan maken.

Tips

Uw eerste afspraak op de polikliniek Geriatrie duurt 1,5 uur. Voor dit bezoek vragen we u uw leesbril of gehoorapparaat mee te nemen als u die heeft. Net als uw actuele medicijnenlijst. Deze kunt u maximaal 1 week voor uw afspraak opvragen bij uw apotheek

Lees meer

Weer thuis

Met de uitslag van de onderzoeken maken we een persoonlijk behandelplan voor u. Dit plan bespreken we tijdens een nieuwe afspraak op de afdeling Geriatrie. Bent u thuis en heeft u nog vragen? Bel ons dan gerust op.

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

Geriatrische Trauma Unit (GTU)

De GTU is op alle dagen bereikbaar via tel. 015 – 260 34 10

Lithiumpolikliniek

De Lithiumpolikliniek is op werkdagen bereikbaar van 08.15 – 12.30 uur en 13.15 – 16.45 uur via 015-260 50 40.

Polikliniek Geriatrie

De polikliniek Geriatrie is op werkdagen bereikbaar van 08.15 tot 12.30 uur en van 13.15 tot 16.45 uur via tel. 015- 260 50 40