Blijf alert op coronaklachten

21 juni 2022

Met het loslaten van de coronamaatregelen buiten en binnen ons ziekenhuis, was te verwachten dat het aantal besmettingen weer zou oplopen. Dat zien we dan ook: het aantal besmette patiënten en medewerkers neemt toe. COVID is nog niet weg, zoveel is duidelijk. Met andere woorden: we moeten alert blijven!

We hebben onze medewerkers daarom gevraagd om extra goed te letten op patiënten met eventuele klachten en hen te laten testen bij twijfel. Uiteraard vragen we dat ook van onze medewerkers zelf. Een patiënt die een afspraak heeft op de poli, vragen we thuis een zelftest af te nemen. Is deze positief, dan vragen we de patiënt om te bellen met de poli voor de nodige vervolgstappen. Patiënten die opgenomen zijn en klachten hebben, krijgen een PCR-test. Patiënten die klachten hebben en opgenomen gaan worden, moeten bellen met de betrokken afdeling voor de nodige vervolgstappen.

Het dragen van een mondneusmasker binnen het ziekenhuis is niet verplicht. Maar mocht u zich daar prettig bij voelen, dan kunt u het natuurlijk gewoon dragen. Wie dat wil, kan nog steeds een mondneusmasker bij de ingang van het ziekenhuis meenemen. Wel vragen we patiënten en bezoekers om een mondneusmasker te dragen bij (verkoudheids)klachten, ook als zij negatief getest zijn voor COVID-19.

We zullen de stijgende besmettingsaantallen uiteraard nauwlettend volgen en hierover berichten op onze website en social media-kanalen als dat nodig is.