Campagne vraagt aandacht voor hevig menstrueel bloedverlies bij endometriose

4 december 2023

Women Inc vraagt via de campagne doorbreekdecyclus.nl aandacht voor hevig menstrueel bloedverlies. Het is een van de mogelijke gevolgen van de aandoening endometriose waar 1 op de 10 vrouwen in de vruchtbare leeftijd mee kampt. De Nederlandse Endometriose Kliniek (NEK) en Reinier de Graaf zetten zich samen in om vrouwen met deze chronische aandoening de allerbeste zorg te bieden.

Bij endometriose bevindt zich weefsel dat lijkt op het weefsel dat de binnenkant van de baarmoeder bekleedt, ook buiten de baarmoeder. Dit kan leiden tot ontstekingen met als gevolg verklevingen, (chronische) pijn en vruchtbaarheidsproblematiek. Het duurt vaak lang voordat de juiste diagnose gesteld wordt.  Maar bij de NEK kunnen patiënten snel terecht en wordt ruim de tijd genomen voor de eerste intake: die duurt een uur, in plaats van het gebruikelijke half uur. Ook kan er tijdens een eerste consult direct een echo gemaakt worden. Daarmee wordt meteen vastgesteld of iemand endometriose heeft en wat de ernst van de endometriose is.

De gynaecologen van de NEK zijn gespecialiseerd in de behandeling van endometriose. Vanuit een multidisciplinair team met zorgprofessionals van Reinier, zoals uroloog, GE-chirurg, psycholoog, bekkenfysiotherapeut, wordt innovatieve zorg geboden. Het doel is om de kwaliteit van leven van de patiënt te verhogen. Daarom wordt niet alleen naar de medische aspecten van endometriose gekeken, maar ook naar de algehele gezondheid van de patiënt en de impact die endometriose op haar leven heeft.

Wil je meer weten over onze zorgverlening? Bekijk dan ook de social media kanalen van de NEK:

https://instagram.com/nederlandseendometriosekliniek?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA

https://www.linkedin.com/company/nederlandse-endometriose-kliniek

https://vm.tiktok.com/ZGeRXD5nX/