Dag van de Preventie: zo helpen wij u te stoppen met roken

18 april 2023

Vandaag (18 april) is het de Dag van de Preventie, een dag waarop we extra aandacht geven aan het belang van preventie van zowel fysieke als mentale gezondheidsproblemen. Een goede gezondheid betekent namelijk veel meer dan alleen maar niet ziek zijn, het gaat ook om het voorkomen van ziek worden. Daar kan onder andere stoppen met roken bij helpen. Daarom kunnen onze artsen u vanaf vandaag direct doorverwijzen naar Sinefuma, een organisatie die mensen begeleidt die willen stoppen met roken.

Sinefuma neemt vervolgens contact met u op voor het maken van een afspraak. Door op deze manier te werken, willen we het voor u zo makkelijk mogelijk maken om begeleiding te krijgen voor het stoppen met roken. En zo voordelig mogelijk, omdat alle zorgverzekeraars deze zorg vergoeden in de basisverzekering. Onze artsen verwijzen u alleen door als u dat zelf wil. Deelname aan het programma van Sinefuma is dan ook geheel vrijwillig.

Rookvrij ziekenhuis
Als ziekenhuis willen wij graag bijdragen aan een gezondere samenleving. Om die reden is onder andere vanaf 1 juli 2022 ons ziekenhuis volledig rookvrij. Ook willen we ons als ziekenhuis inzetten voor een rookvrije generatie. Roken is immers de belangrijkste vermijdbare oorzaak van vroegtijdige sterfte en ziekte, zoals longziekten en hart- en vaatziekten.