Een drieling geboren in ons Moeder en Kindcentrum

6 februari 2023

Afgelopen donderdag is er een drieling geboren in ons ziekenhuis! Moeder Navdeep beviel met een keizersnede van twee zoons en een dochter. We feliciteren de 36-jarige Navdeep en haar man met de geboorte van Aviray, Abbay en Anayat. Gelukkig gaat het goed met moeder en kinderen. De drieling kwam ter wereld met 35 weken en ligt daarom nog in de couveuse. Onze directeur Carina Hilders kwam langs met bloemen en cadeautjes om Navdeep te feliciteren.

Navdeep: “Het voelt heel bijzonder om dit mee te maken. Tijdens de eerste echo zagen mijn man en ik dat ik zwanger was van een drieling. Natuurlijk waren we verrast, maar vooral heel blij. Ons gezin is nu gelijk compleet. Mijn zwangerschap is vrij normaal verlopen en tot 32 weken was ik nog vrij actief. Daarna kreeg ik van mijn gynaecoloog het advies om het rustiger aan te doen. Ik wilde graag in Reinier de Graaf bevallen bij gynaecoloog Anneke Dijkman. Het voelt hier fijn en de medewerkers zijn er echt voor ons. We zijn dankbaar dat alles zo goed is verlopen.”

Tijdens de keizersnede waren twee gynaecologen, een neonatoloog, anesthesist, anesthesiemedewerker, operatieassistenten, twee obstetrieverpleegkundigen, twee neonatologieverpleegkundigen en drie arts-assistenten aanwezig. Obstetrieverpleegkundige Birgit von Henning was erbij: “We stonden met een groot team klaar, omdat het om drie kinderen ging die allemaal prematuur waren. Ik vond het heel speciaal om de baby’s aan te mogen pakken. Het was voor ons allemaal een bijzondere bevalling en we zijn blij dat de ouders en baby’s het goed maken. We wensen hen heel veel geluk en gezondheid toe!”

Foto: Aviray ligt bij zijn moeder (zijn broertje en zusje zijn in de couveuse).